3 супер ползи от масажа с вулканични камъни


3 супер ползи от масажа с вулканични камъни
Снимка: iStock

Масажът с вулканични камъни е освен много приятен и отпускащ, но и много полезен за цялото тяло.

Той не е лукс, а необходимост за поддържане на здравословен начин на живот, пълна релаксация и страхотно средство срещу стрес.

Ето кои са ползите от масажите с нагорещени камъни:

Масажът с горещи камъни може да помогне за облекчаване на болката.

След подобна процедура ще се почувствате освежени, като нови. Болката по тялото и дори

Освен това масажът подобрява нарушеното кръвообращение, което често е толкова вредно за здравето, като и хроничния стрес. По време на масажа с горещи камъни, когато камъните се поставят на определени точки на телата ни, кръвоносните съдове се отварят автоматично, което подобрява кръвообращението им. Подобрения приток на кръв може да доведе до по-добър сън, както и да помогне и дори излекува при безсъние. Трудно е да получите качествен сън, когато сте преуморени.

Топлинната енергия от камъните помага на мускулите да се отпуснат.

Прекалено напрегнатите мускули може да попречат на процедурата на масажа, затова нагретите камъни могат да ви предоставят допълнително спокойствие. Те са нужни, за да бъде масажа ценен за освобождаване на напрежението и облекчаване на болките в мускулите.

Мускулната релаксация помага на терапевтите да освободят дълбокото мускулно напрежение и води до по-ниски нива на стрес. Масажът с горещи камъни може да помогне, чрез облекчаване на мускулите в тялото, което позволява на ума да се отпуснете и да се чувствате презаредени.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама