4 ефективни упражнения за крака и корем


4 ефективни упражнения за крака и корем
Снимка: iStock/Guliver

Упражненията са единственият ефективен метод, благодарение на който може да свалите излишни килограми или просто да стегнете тялото си. Но с идването на студените месеци, много дами бързо губят мотивация да ходят до фитнес залата. Тогава най-доброто решение е тренировката вкъщи, която може да бъде също толкова ефективна. Ето защо днес ще ви представим 4 упражнения, които ще са ви верен помощник в битката с излишните килограми.

1.Стисни и повдигни

Това упражнение е чудесен избор за всички начинаещи, които все още са със слаба мускулатура на бедрата. За да го направите, ще имате нужда от малка топка, която да поставите между глезените си (най-добре използвайте медицинска). Стабилизирайте тялото, като поставите горната си ръка пред гърдите. Упражнението се състои в това да повдигате краката на около 20-30см от земята. Правят се 3 серии по 10 упражнения.

2. Жабешки подскоци

Това упражнение освен че стяга бедрата и дупето, гори доста калории за малко време. Застанете с широко разкрачени крака и изпънати надолу ръце. Постарайте се да клекнете възможно най-ниско, поддържайки горната част на тялото изправена. Скачайки нагоре, завъртете цялото тяло максимално надясно. Направете 10 повторения, след което повторете упражнението с ляво завъртане на тялото.

3.Странични лифтове

Няма начин да не сте правили или поне виждали традиционните лифтове, които стягат долната част на коремната преса. Страничните такива пък извайват талията и се грижат за вътрешната част на бедрата. Легнете на една страна, изпъвайки цялото тяло. Едната ръка поставете под главата, а другата пред гърдите, за да служи като опора. Започнете да вдигате краката заедно до максималната височина, на която сте способни. Задръжте за 3 секунди и върнете бавно до земята. Направете 3 серии по 15 упражнения.

4.Кръгове във въздуха

Краката и дупето са областите, по които жените трупат най-много подкожни мазнини. Това упражнение е колкото ефективно, толкова и безопасно. Редица инструктори го препоръчват на бъдещи мами, които искат да запазят добрата си физическа форма и през бременността. Легнете на една страна, поддържайки тялото с едната си ръка. Другата трябва да държи горния крак за глезена. Започнете да правите максимално големи кръгови движения с долния крак. Направете 20 повторения, след което сменете краката.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама