4 професионални съвета как да се сдобиете с плочки на корема


4 професионални съвета как да се сдобиете с плочки на корема
Снимка: iStock

Красив и стегнат корем – това е мечтата на всяка жена (и не само). Макар че за някои хора това е доста по-лесна задача, а други трябва да се потят доста, за да я постигнат, няма невъзможни неща!

Любопитни ли сте да разберете какво наистина трябва да направите и дали е постижимо за вас? Ето какво препоръчват фитнес треньорите, за да се сдобиете с плочки на корема:

1. Увеличете кардиото

Аеробните упражнения са чудесен начин за изгаряне на мазнини. Колкото повече кардио правите, толкова повече коремни мазнини можете да загубите, твърдят фитнес треньорите. Кардиото е страхотен инструмент за сваляне на стреса и килограмите, така че трябва да бъде част от вашата тренировка.

2. Добавете HIIT тренировки

Това са интервални тренировки с висок интензитет и може би е най-бързият и ефективен начин, по който може да се сдобиете с плочки. Това е така, защото фитнес техниката съчетава кардио и силова тренировка в една бърза, ефективна тренировка, която доста ускорява пулса ви.

3. Яжте повече протеини

Ако вече сте активни, вероятно сте чували, че протеинът е важна част от процеса на възстановяване между тренировките, тъй като помага на мускулите ви да се възстановят и да станат по-силни. Но знаете ли, че увеличаването на приема на протеин може също да ви помогне да промените състава на тялото си чрез намаляване на телесните мазнини?

Дори не са необходими много допълнителни протеини, за да постигнете страхотни резултати.  Добавянето на само 15% повече храни, богати на протеин в диетата ви може да свърши работа е напълно достатъчно.

4. Пийте много вода

Поддържането на добра хидратация не е важно само за вашата кожа и организма като цяло, някои изследвания показват, че това всъщност може да ви помогне да изгорите повече калории и да загубите повече телесни мазнини.

Ето защо е нужно да пиете поне 2 литра вода на ден. А ако тренирате редовно – дори повече!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама