5 често срещани грешки на начинаещите в йога


5 често срещани грешки на начинаещите в йога
Снимка: iStock/Guliver

Наскоро сте започнали да практикувате йога. Браво на вас. Тялото и съзнанието ви ще ви бъдат благодарни. Йогата е прекрасен начин да поддържате тялото и ума си, но, както всичко ново, има грешки, които може да допуснете. Ето 5 от тях и как да ги избегнете. Намасте.

1. Продължавате въпреки болката

Без болка няма успех, нали? Грешно. Може би ще се изкушите да влизате по-дълбоко в някоя поза, която ви причинява болка, но по този начин само вредите на себе си. Ако другите правят асана, в която не се чувствате комфортно, по-добре седнете в детска поза за няколко минути, като по-късно може да поговорите с преподавателя за дискомфорта си.

2. Не дишате правилно

Дишането по време на йога позволява на мускулите да получат въздуха, от който имат нужда, за да продължат. Но не става въпрос само да дишате, а да дишате правилно. Плитките вдишвания в бърза последователност ще ви стресират, вместо да се чувствате спокойни и релаксирани. Когато се научите да позволявате на дъха си да ви води през позата, ще го почувствате естествено, а не като непреодолимо препятствие.

3. Сравнявате себе си

Лесно може да започнете да се сравнявате с останалите в групата, които практикуват по-отдавна и изпълняват по-добре позите, но това само ви пречи да развиете сами уменията си. Може да ви бъде трудно, но се фокусирайте върху себе си и собствения си прогрес и приемете, че преживяването на йога е различно за всеки.

4. Ядете преди това

Малко ядки или плод е приемливо, но трябва да се ограничите само с това, защото може да съжалявате. Освен че няма да се чувствате комфортно, когато тялото ви храносмила значително количество храна, вашият стомах монополизира енергията ви и така не достига до вашите мускули.

5. Предавате се прекалено лесно

Да не може да изпълните поза, която всички останали могат, може да е доста неприятно. Но не се отказвайте. Йогата отнема време и практика, което трябва да ви мотивира, вместо да ви обезкуражава. Помислете за човека, когото постоянно следите в класа си и си представете какъв е бил на първата си практика. Сигурни сме, че и той е имал проблеми с Гледащо надолу куче.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама