5 причини редовно да правите клекове


5 причини редовно да правите клекове
Снимка: iStock/Guliver

Плоските дупета не са модерни, затова ако искате да имате добре оформени задни части, едно от упражненията, които трябва да правите, са клековете. Те също така са супер подходящи за тези, които няма достатъчно време. Дори да ги правите 2-3 пъти седмично, може да има ефект, когато ги съчетаете разбира се и със здравословно хранене.

Ето и 6 причини, които ще ви убедят да клякате редовно:

1. Те помагат за изграждането на мускули в цялото ви тяло

Да, те тонизират дупето ви и краката, но те също така помагат да стягането на цялото ви тяло. Упражнението е толкова интензивно, че създава анаболна среда и кара тялото да освобождава хормони, които са важни за растежа на мускулната тъкан. Клековете подобряват силата на долната и горната част на тялото ви.

2. Горят мазнини и помагат за отслабване

Освен, че тонизират мускулите, клековете също така горят калории. Причината е, че един от най-ефективните начини за горене на повече калории е всъщност да натрупате повече мускули. За всеки грам от допълнителни мускули, тялото ви ще гори още 50-70 калории на ден.

3. Подобряват храносмилането

Изпълняването на клекове подобрява потока на течности в тялото, подпомага отстраняването на отпадъци и подобрява доставянето на хранителни вещества до всички части на тялото.

4. Може да ги правите по всяко време и навсякъде, защото нямате нужда от допълнителни уреди

Клякането не изисква да ходите на фитнес или да плащате за скъпи уреди, затова е идеално за заети хора.

5. Подобрява стойката

Мускулите, които усилвате, докато изпълнявате клек, могат да ви помогнат да седите, стоите и ходите по-изправени. Това упражнение също така помага укрепва гърба и ви помага да предотвратите болки, причинени от дългото стоене на стол.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама