5 упражнения, с които да се отървете от коремчето след раждане


5 упражнения, с които да се отървете от коремчето след раждане
Снимка: iStock/Guliver

Вече сте мама – честито! Това е работа за цял живот, която крие както много ползи и щастие, така и много трудности. Едно от предизвикателствата, с които се сблъскват всички наскоро родили жени, е връщането в предишната им форма. Честно казано, това начинание понякога е наистина драматично, изисква много борба и търпение, защото няма нищо общо с отслабването след като сме качили някой и друг килограм през зимата. Ето кои упражнения ще ви помогнат да "приберете" по-бързо коремчето след раждане.

1. Наклон на таза

Легнете по гръб, сгънете коленете си, поставете една възглавница под дупето, а друга – между краката си. Ръцете ви трябва да са отстрани, успоредно на пода. Вдишвайте дълбоко, после издишайте и издърпайте краката си към корема. Задръжте в крайната позиция около 5 секунди. Направете 10 повторения.

2. Тазов мост

Мостът е добре известно упражнения, особено ако сте се занимавали с йога. Този вариант обаче е малко по-различен. Легнете по гръб, оставяйки краката си разкрачени. Сгънете коленете, а след това започнете да изтласквате гърба максимално нагоре. Останете в позата на мост за 3 секунди и се върнете в първоначалната позиция. Повторете 10 пъти.

3. Стъпало-пета

Това упражнение е чудесен начин да развиете "дълбоките" си коремни мускули. Началната позиция е същата като на предходните упражнения. Стегнете корема си, а след това изпънете единия крак с пета напред, без да докосвате земята. Направете по 10 повторения с всеки крак.

4. С кърпа

Не сте си помисляли, че хавлиената кърпа може да ви помогне в борбата с килограмите, нали? Вземете една, навийте я и легнете по гръб. Поставете кърпата под сгънатите ви колене и започнете да се изправяте като за коремни преси, приближавайки краката до глава.

5. Клекове на стена

Застанете изправени с гръб към стената. Започнете да клякате бавно, оформяйки ъгъл от 90 градуса с коленете си. За да стане по-трудно, можете да използвате топка за пилатес, която да стискате с крака.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама