6 мързеливи йога пози, които можете да правите и в леглото


6 мързеливи йога пози, които можете да правите и в леглото

Понякога да станем от леглото сутрин и да се заемем със задълженията си е истинско предизвикателство. Като добавим към това идеята за сутрешна тренировка, нещата стават още по-трудни. За щастие, има начин да си направите упражненията, без да напускате топлото убежище на леглото. Ето няколко йога пози, които ще ви заредят с енергия и ще превърнат "Ох" в "Ом".

1. Поза Премахване на вятъра (Паванмуктасана)

Известна още като поза с единия крак, свит до гърдите, тази поза облекчава напрежението в областта на корема и кръста.

Легнете по гръб, вдишайте дълбоко и свийте единия крак до гърдите. Обвийте ръцете около него и сключете пръстите. Докато издишвате, повдигнете глава и притиснете брадичка към гърдите. Задръжте така от 4 до 8 вдишвания. При издишване бавно върнете главата обратно на леглото и изпънете крака. Повторете с другия крак.

2. Поза Иглено ухо (Сукирандрасана)

Легнете на по гръб със свити колене. Сложете десния глезен на лявото коляно. С ръце придърпайте левия крак към торса. Задръжте 1-2 минути и повторете с другия крак.

3. Поза Гръбначно усукване (Супта Матсиендрасана)

Точно както се изстисква гъба, тази йога поза е чудесен начин да се освободите от напрежението и тревожността в началото на новия ден.

Легнете по гръб със свити колене и стъпала на леглото. Издишайте и придърпайте колене към гърдите, като ги обвиете с ръце. Притиснете до гърдите десния крак и изпънете левия.

Изпънете дясната ръка настрани на леглото с дланта надолу. Сложете лявата ръка от външната страна на дясното коляно. Издишайте и придърпайте дясното коляно наляво, като същевременно обърнете главата надясно, така че да усетите усукване на гръбнака. Задръжте позата за 10-25 вдишвания.

Бавно се върнете към центъра, като свиете и двата си крака към гърдите. Издишайте, изпънете десния крак и повторете на другата страна.

4. Поза Крака нагоре до стената (Випаритакарани)

Всеки йога ще ви каже, че тази поза може да лекува всичко.

Издишайте, плавно вдигнете крака и ги опрете на стената вертикално, като ги държите опънати. Задръжте от 5 до 15 минути.

5. Поза Рало (Халасана)

Легнете по гръб. Вдигнете бавно крака и ги поставете зад главата, като ги държите опънати. Подпрете гърба си с ръце. Внимателно и полека върнете в изходна позиция.

6. Поза Свързан ъгъл (Супта Бадха Конасана)

Легнете по гръб със свити крака, издишайте. Натиснете с ръце коленете си навън и настрани, докато полегнат на леглото, като краката ви останат събрани в стъпалата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама