8 неща, които да изхвърлите от банята си


8 неща, които да изхвърлите от банята си
Снимка: iStock/Guliver

Пролетта официално настъпи вчера, 20 март. И тъй като този сезон свързваме с новото начало, е време да разчистим дома си. След като ви посъветвахме какво да изхвърлите от гардероба си, сега идва ред на банята.

1. Лекарства с изтекла годност

Няма смисъл да държите лекарства, които вече не са годни. Сигурни сме, че имате в аптечката си поне няколко медикамента, които отдавна стоят там, така че е крайно време да ги изхвърлите.

2. Козметични мостри

Да, безплатните мостри шампоани и кремове са страхотни, но ако ги имате повече от 6 месеца и все още не сте ги пробвали, най-вероятно няма да го направите, така че мястото им е в боклука.

3. Отворени продукти, които не сте използвали през последните 3 месеца

Жените имаме навика да си купуваме козметични продукти за баня, които използваме известно време, след което просто спираме. Изведнъж се оказва, че шкафчето ни е пълно с наполовина пълни флакони. По-добре оставете само тези, които със сигурност използвате.

4. Гримове и козметика с изтекла годност

На всеки продукт е посочено колко време трябва да го използвате след отваряне, така че не пренебрегвайте указанията.  Ако не сте сигурни, проверете тук!   

5. Кърпи за баня с петна

Все още пазите кърпи с петна, които просто не може да почистите напълно? Или ги използвайте за парцали, или ги изхвърлете. Банята ви и вие имате нужда от нови.

6. Стари четки и аксесоари за коса

Захабени четки, леко изпочупени аксесоари за коса, които държите от години, защото все някога може да ви потрябват... Вземете си сбогом с тях и най-после ги изхвърлете, защото само взимат място. 

7. Празни флакончета

Да, хубаво е да пазите 2-3, за да може да пресипете малко шампоан или душ гел, когато пътувате, но определено трябва да се ограничите до тази бройка. 

8. Захабени парцали и четки

Нали знаете колко микроби задържат? Поради тази причина трябва да ги сменяте често, защото иначе само пренасяте бактериите, вместо да ги премахвате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама