8 неща, които никога не трябва да правите във фитнеса


8 неща, които никога не трябва да правите във фитнеса
Снимка: iStock/Guliver

Началото на януари 2017 е и знаете какво означава това: Фитнесите са препълнени с хора, които са си поставили за цел да влязат във форма тази година. И докато тичате по пътеката или вдигате тежести, трябва да спазвате някои правила. Ето 8 неща, които не трябва да правите във фитнес залата.

1. Издаване на силни звуци

Само защото сте вдигнали голяма тежест, не означава, че всички в залата трябва да разберат за това и да бъдат разсеяни от вашите неподходящи звуци.

2. Давате непоискани съвети

Освен ако сте личен треньор или някой специално ви е помолил за помощ, не се намесвайте в тренировката на никого. Това е проста форма на учтивост. Повечето хора не отиват във фитнеса заради социално преживяване, а за да работят върху тялото си.

3. Къпете се без джапанки

Знаете ли какво има по пода в банята на фитнеса? Нито ние, но със сигурност не ви препоръчваме да ходите боси там. Независимо колко поддържан е фитнесът, който посещавате, е най-добре да бъдете предпазливи и да носите джапанки.

4. Оставяте оборудване на ляво и дясно

Помните ли, когато майка ви порицаваше, когато си слагахте краката на дивана и ви питаше дали бихте сторили същото в нечия друга къща? Същото правило важи във фитнеса. Не отнема много време и усилие да върнете уредите, които сте използвали, обратно на мястото им.

5. Правите неправилно упражненията

Всяка от нас иска да постигне поставените си цели и да има тялото, за което мечтае, но трябва да знае как да го постигне правилно. Ако не сте сигурни как работи една машина или как се изпълнява дадено упражнение, най-добре попитайте някой треньор. Няма смисъл да правите всичко сами, ако има опасност да се контузите.

6. Закъснявате за групови тренировки

5 минути са приемливи, но ако закъснеете за тренировка повече разсейвате инструктора и хората в залата.

7. Оставяте потно оборудване

Отнасяйте се с другите, както бихте искали те с вас. Нали знаете това правило. Със сигурност няма да искате да тренирате на уред, по който има следи от пот, затова винаги почиствайте след себе си.

8. Слушате много силна музика

Супер е, че разчитате на музика, за да се поддържате мотивирани. Но това не означава, че всички около вас трябва да чуват това, което слушате.

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама