Да отбележим Деня на маратонката и вкъщи


Да отбележим Деня на маратонката и вкъщи
Снимка: iStock/Guliver

За втора поредна година у нас днес, 27 март, се провежда Денят на маратонката, но този път по доста по-необичаен начин. В условията на извънредно положение, при което повечето българи работят от вкъщи, темата за движението става още по-актуална. Стандартното ходене до спирката и до работното място, както и разходката в обедната почивка, ще бъдат заменени от ходене от леглото до масата или бюрото и обратно. Затова и организаторите насърчават българските работодатели да мотивират служителите си да обуят маратонки и да се раздвижат, независимо дали работят от офиса или от дома си.

"При тази ситуация най-важното е да сме отговорни към себе си и към околните – да останем вкъщи, ако е възможно, и да намерим начини да се раздвижваме всеки ден. Всяко място е подходящо за спортуване – няколко клека или разтягания до масата у дома могат да променят настроението на човек. Всеки екип може да отдели малко време за групово раздвижване по време на онлайн оперативката сутрин", убедени са инициаторите на идеята.

Вижте 5 5-минутни тренировки ТУК!

Организаторите съобщават и интересни факти: Първият чифт маратонки е създаден през 1870 г. в Англия; Названието на английски "sneaker" идва от глагола "sneak" - промъквам се - заради меките, гъвкави гумени подметки, с чиято помощ хората се движат много по-тихо; Притежателят на най-много маратонки в света е Марк Фарезе с 3000 чифта на стойност над 750 000 долара.

НАЙ-ДОБРИТЕ ТРЕНИРОВКИ, ПОМАГАЩИ И НА ПСИХИКАТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама