Фитнес в басейна? Ето как!


Фитнес в басейна? Ето как!
Снимка: Thinkstock/Guliver

Вече може да превърнеш мързелив летен ден на плажа в интензивна тренировка! Освен че ще окаже съпротивление и ще повиши устойчивостта ви, водата също така ще помогне да намалите стреса, оказан върху тялото ви. Ще подобрите баланса и издръжливостта на крайниците си - нещо, което е особено полезно за хора, които прекарват много време на крак и търсят начин, по който да могат хем да починат, хем да се вкарат във форма.

Предлагаме някои упражнения, които да пробвате следващия път, когато се топнете в басейна. Правете всяко упражнение по 60 секунди, като гледате водата да стига до кръста ви.

1. Бягайте на място в умерено темпо. След 30 секунди пробвайте да вдигате колене над водата и да бягайте по този начин още 30 секунди, като раздвижвате и ръцете си.

2. Застанете с крака на нивото на раменете и ръце, изпънати напред. Отделете крака от дъното и се опитайте да ги доближите колкото се може повече до ръцете. Целта тук е краката ви да са възможно най-много време отделени от дъното на басейна.

3. Стъпете на единия си крак, свийте коляното на другия и пробвайте да направите възможно най-много подскоци за 30 секунди. След това повторете с другия крак.

4. Приклекнете леко така, че водата да стигне до врата. Разперете ръце в страни, а после ги съберете пред себе си, без да ги сгъвате в лактите. Отново разтворете ръце и отново ги съберете. Повторете това движение поне 20 пъти.

5. Опитайте се да се задържите на повърхността, без да стъпвате на дъното. Облегнете се на стената, стегнете коремните мускули, вдигнете крака и ги свийте под ъгъл 90 градуса. Отваряйте и затваряйте крака, без да променяте позицията на тялото.

А ето и една видео тренировка:

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама