Извайте супер фигура и се забавлявайте със SUP


Извайте супер фигура и се забавлявайте със SUP
Снимка: iStock/Guliver

Поддържането на здравословен начин на живот изглежда е все по-трудно с всеки изминал ден. Необходима е много дисциплина, ангажираност и мотивация, за да стигнете до фитнеса и след това да направите тренировката си след натоварен работен ден. Ползите от SUP (Stand up Paddle boarding) за здравето са многобройни и може да е точно това, което ви е необходимо за постигане на вашите фитнес цели. Ако обичате водните спортове и искате да изваете хубава фигура, нашите приятели от SUP Rental Слънце ще ви помогнат да овладеете всички тънкости на този спорт. Не само това. Ще се забавлявате, докато сте върху дъската и гребете на някое красиво място. Инструкторите от SUP Rental Слънце ни споделиха 6 ползи от практикуването на SUP, в които лично се убедихме, след като направихме една тренировка с тях.

1. Страхотна кардио тренировка

Въпреки че изглежда лесно и плавно от брега, с гребането на SUP можете да направите доста интензивна тренировка, разбира се, ако си го поставите за цел. С увеличаването на темпото на гребане и разстоянието, което изминавате, повишавате сърдечната честота и осигурявате непрекъсната циркулация на кръвта. С практикуването на SUP подобрявате вашата физика и по този начин намалявате шанса да страдате от заболявания като диабет, ставни проблеми, инфаркт и инсулт. Кой не би искал това?

2. Изгаряне на много излишни калории

Няма да се спираме подробно на процесите, които протичат в тялото по време на гребане, но можем със сигурност да ви обещаем, че с практикуването на SUP ще редуцирате много от излишните калории.

3. Намалява стреса

В живота на всеки човек присъстват стресови моменти и ситуации. Важно е, винаги да държите нивата на стрес под контрол - заради вас самите и заради близките си. Известно е, че водата има релаксиращ ефект върху човешкото тяло и ум. Има нещо в звука на водата, което е много успокояващо за почти всяко човешко същество. Когато започнете да гребете и намерите вашия ритъм, когато вдишвате чистия въздух навън и чуете тишината, ще почувствате как стресът разхлабва хватката си върху вас. Красивата природа ще ви успокои и ще стимулира мозъка ви, така че да произвежда серотонин и ендорфини, които са отговорни за това да сте щастливи. Следващият път, когато животът ви натисне, вземете си SUP и се позабавлявайте добре. Дължите го на себе си.

4. Упражнение с много ниска степен на контузии

Спортните занимания са полезни за организма. За жалост много от тях често водят до контузии, след които трябва за дълго време да преустановим спортна дейност. При практикуването на SUP вероятността от контузии е минимална, тъй като не подлага сухожилията и връзките ви на прекомерно или неочаквано натоварване.

5. Работи цялото ви тяло

При практикуването на SUP усилието, което правите се разпределя във всеки мускул - от шията до пръстите на краката. За начало трябва да се изправите и да пазите равновесие на дъската през цялата сесия. За тази цел от мускулатурата на цялото тяло се изисква да ви стабилизира, за да поддържате баланса си и центъра на тежестта. Докато гребете, мускулите на гърба, ръцете и раменете са постоянно ангажирани. А поддържането на баланс през цялото време, което е ключово за тази активност, използва мускулните групи на бедрата и седалището.

Ако за първи път се качвате на SUP, първоначално може да гребете на колене, докато свикнете и се изправите върху дъската

6. Повишава нивата на витамин D

Тази полза е много важна, особено ако работите в офис и рядко имате достъп до слънчева светлина. Ползата от слънцето в комбинация с водата, както казахме по-рано, може да има релаксиращ и успокояващ ефект. Наслаждавайте се на слънцето във водата, но и не забравяйте да си носите слънцезащитния крем.

 

Ако искате да поддържате здраво и красиво тяло, започнете да практикувате SUP. Ако пък се чудите как да забавлявате детето си през лятото, запишете го на този воден спорт. Със сигурност ще предизвикате много хубави емоции в него. И най-важното - ще бъде сред природа.

Може да резервирате екипировка за предстоящата почивка или да получите удобен за вас час за обучение или тренировка при професионалистите от SUP Rental Слънце ето ТУК

Боби, която за първи път се качи на SUP и както сама сподели след това: "Когато свикнеш да пазиш баланс, е много приятно".

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама