Как бързо да изгорите калории


Как бързо да изгорите калории
Снимка: iStock/Guliver

Не е нужно да гладувате или да прекарвате часове в залата. Можете да правите всички тези неща, които ви предлагаме в статията, и да изгорите ненужните калории.

Танцувайте

Може би това ще ви се стори най-странния съвет, но нямате си и представа колко много калории може да изгорите, движейки тялото си докато слушате любимата музика.

Ако имате свободно време може дори да се запишете в някоя школа за танци, без значение дали са модерни, народни танци, салса, стрийтденс, каквито ви харесват –важното е да се движите.

Разбира се, може да правите това и вкъщи – пуснете си любимата музика и танцувайте. Само 20 минути танци на ден ще ви отърват от цели 100калории.

Добавете повече  протеини

Яйца, пилешко, пуешко, постно говеждо и свинско месо са всички добри източници на протеини, които не само помагат за изграждане на мускули, но също така спомагат за правилното храносмилане. 

"Около 25% до 30% от калориите от протеин се губят в процеса на храносмилането", казва треньор Брад Шондфелд, автор на „The Woman Home Workout”. 

 Треньорът съветва жените, които работят навън всеки ден да приемат поне по 1 грам протеин на всеки килограм от теглото си т.е. за 80-килограмова жена, това са 80 грама протеини, или приблизително: 2 яйца (13 г), 6 грама риба тон (30 г),  2 супени лъжици фъстъчено масло (8 г) и 1 чаша извара (28 г). 

Пийте кафе

Кафето, както и другите напитки, съдържащи кофеин (дори и зелен чай), помагат за загубата на излишното тегло, макар и по-бавно. Много изследвания са установили, че приемането на кофеин преди тренировка може да ви помогне да тренирате по-дълго. Може да пиете по една  чаша кафе или чай сутрин, един час  преди да се разходите или да започнете тренировката си.

Бъдете по-активни

Когато вършите ежедневната си работа дори вкъщи, вие изгаряте немалко калории. Дали чистите, перете, готвите – няма значение, важното е да бъдете активни и да не се застоявате много много на едно място. Дори когато говорите по телефона може да се разхождате из стаите, което също ще помогне за изгаряне на няколко калории.

Яжте риба

Сьомга, риба тон и скумрия са богати източници на омега-3 мастни киселини, които могат да засилят вашия метаболизъм. Едно френско проучване установи, че възрастните, които приемат по 6 грама рибено масло дневно, са имали по-малко телесни мазнини, отколкото когато са приели същото количество мазнини от масло, зехтин и слънчогледово олио вместо това. За никой не е тайна,че рибата има и други полезни средства, така че ако харесвате рибни продукти, прибавете ги към дневното си меню.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама