Как да имате холивудско тяло: съвети от личния треньор на звездите


Как да имате холивудско тяло: съвети от личния треньор на звездите
Снимка: iStock/Guliver

Джеймс Дуиган е известен фитнес треньор и лайфстайл гуру, в чийто списък с клиенти са много знаменитости като Ел Макферсън и Лара Стоун. Неговата филосифия е проста – отнасяй се добре към себе си и останалите ще те последват.

"Трябва да помните, че заслужавате щастлив, здравословен живот", казва той.

"Бъдете благодарни за това, което сте. Най-бързият начин да отслабнете и да задържите теглото си е да се фокусирате върху здравето си. Откажете се от рафинираното бяло брашно и яжте повече непреработени храни вместо пакетирани. Ако млечните продукти ви карат да се чувствате зле, спрете ги. Вслушвайте се в тялото си.”

Джеймс препоръчва няколко упражнения, които ще ви помогнат да поддържате форма като на холивудските звезди. "Тези упражнения ще ви помогнат да изгорите мазнините, ще оформят мускулите и ще ви дадат красива стойка” казва той. "Можете да ги правите 10 минути, а ако имате 20 минути – да повторите. Можете да допълните с йога или дълга разходка, като бонус.”

Крака като на Ема Уотсън 

Движение: Фламинго 

Джеймс казва: "Това движение от йога е чудесен начин да тонизирате краката, без да ги напомпвате.”

Как да го правите: Застанете на един крак, приберете корема, свийте другия крак в коляното. След това протегнете ръцете напред, а свития крак назад, като се наведете така, че да образуват една линия. Дръжте брадичката напред, а шията изпъната. Задръжте няколко секунди, след това върнете крака в изходна позиция, без да го спускате на пода. Направете по 15 повторения за всяка страна.

Степен на трудност: 4 

Първоначално е трудно да се намери баланса, но след това се свиква. Упражнението изисква доста мускулни усилия.

 

Рамене като на Камерън Диас 

Движение: Напад с вдигнати ръце

Джеймс казва: "Това движение много ефикасно изгаря мазнини, тъй като ангажира доста мускули на бедрата и дупето. Добро е за раменете, както и за стойката.”

Как да го правите: Стъпете напред с десния си крак в напад, като едновременно с това вдигнете ръцете нагоре. Коляното ви трябва да образува прав ъгъл, а левият крак да е максимално опънат назад, като коляното му сочи пода. Задръжте за няколко секунди. Направете по 15 повторения за всяка страна.

Степен на трудност: 5 

Доста натоварващо упражнение. Предимството му е, че натоварва и раменете – област, за която обикновено не се работи много по време на тренировки.

 

Дупе като на Дженифър Лопес

Движение: Ходене с ластик

Джеймс казва: "Това движение работи за мускулите, които поддържат дупето стегнато."

Как да го правите: Сложете еластична лента около глезените си. Направете 15 стъпки на едната страна, като опъвате лентата с глезена си. След това повторете на другата страна. Направете 4 сета.

Степен на трудност: 1 

Забавно и лесно упражнение, въпреки че се усеща мускулното натоварване накрая.

 

Корем като на Жизел Бюндхен 

Движение: Планк

Джеймс казва: "Правете го всяка сутрин за по 1 минута, за да поддържате корема си тонизиран.”

Как да го правите: Легнете по корем на пода, след това бавно повдигнете горната част на тялото, като се подпирате на лакти, така че да образува права линия. Приберете корема, задръжте за 60 секунди.

Степен на трудност: 3 

Трудността в това упражнение идва от това, че тялото трябва да се задържи в права линия и дупето да не стърчи във въздуха.

 

Ръце като на Кейт Хъдсън 

Движение: Клек и разтягане с ластик

Джеймс казва: "Хубавото на това движение е, че е комбинирано – с клековете тренирате цялото тяло, а с еластичната лента работите за ръце.”

Как да го правите: Разтворете краката на ширината на раменете, приберете корема и приклекнете. Хванете лентата с лявата ръка пред гърдите, а с дясната я разтегнете, докато усетите съпротивление. Задръжте ръката в права линия. Повторете 10 пъти от всяка страна.

Степен на трудност: 2 

Упражнението е сравнително лесно, както и предишното с еластичната лента.

 

Стойка като на Натали Портман 

Движение: Суперчовек

Джеймс казва: "Това упражнение е идеално за красива стойка като на балерина, но работи също за ръце, крака, корем и гръб."

Как да го правите: Застанете на ръце и колене, приберете корема. Протегнете единия крак силно назад, а срещуположната ръка – напред. Гледайте към пода и задръжте за 10 секунди. Повторете на другата страна.

Степен на трудност: 6

Това е най-трудното упражнение – изисква баланс, координация и сила, но резултатите си заслужават.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама