Как лесно да отслабнете с моркови


Как лесно да отслабнете с моркови
Снимка: Couleur / Pixabay

Морковите са изключително полезно средство за отслабване. Те са богати на фибри, което ги прави много ценни за човешкия организъм. Морковите създават усещане за ситост, когато се консумират и съответно намаляват прекомерния прием на храна.

Сред най-важните хранителни вещества, които се съдържат в морковите се нарежда каротинът – пигментът, който придава оранжевия цвят на морковите. Именно липсата му предизвиква появата на стрии, увиснала кожа и бледност по време на диети за отслабване.

Антиоксидантите в състава на морковите подобряват качеството на кръвта и способстват за повишаването на нивото на хемоглобина. Морковите не са калорични, което ги прави идеални за хора, които са се подложили на специална програма за отслабване.

Когато сме на диета за отслабване, това което най-много ни липсва е сладкият вкус. Тъй като морковите са сладникави, те запълват тази липса съвсем успешно. Наред с това, голямото предимство на морковите пред останалите зеленчуци е, че те успешно се съхраняват през зимата и дори тогава запазват по-голямата част от витамините и минералите си.

Морковите са изключително подходящи за хората, които активно спортуват – съчетанието от витамини А, Е и фруктози отлично зарежда с енергия.

Ако сте на диета за отслабване, чудесен начин за сваляне на няколко килограма за 3-4 дни са ястията от моркови. Те са не само ефективни при отслабване, но и полезни за цялостното здравословно състояние на организма. Много вкусно блюдо е салатата от моркови, която се подправя с лимонов сок и мед. Тъй като тя е нискокалорична, препоръчва се да я съчетавате и с други ястия на масата си.

Морковите се считат за истински рекордьор по съдържание на бета каротин сред всички останали плодове и зеленчуци. В организма на човека бета каротинът се преобразува във витамин А, който подобрява зрението, нормализира метаболизма, активизира растежа на организма, защитава от въздействието на свободните радикали и способства процеса на отслабване.

Включете се в програма за отслабване, разработена от дипломиран лекар. От нея ще научите различни здравословни способи за укрепване на тялото и съвети за правилно и балансирано хранене.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама