Как лесно да свалим „празничното коремче“


Как лесно да свалим „празничното коремче“
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Най-вероятно и вие сте се отдали на желанието да си похапнете като за последно по празниците и сега се чудете какво да правите с допълнителните сантиметри около талията си. В такъв случай, знайте, че щетите са поправими, стига да имате желание за това, естествено.

Как да свалим "празничния" корем без да подлагаме тялото си на тежки физически изпитания?

Вече уточнихме, че безразборното хранене около коледните и новогодишните празници, а и като цяло, има навика да се отразява не особено благоприятно върху телесното ни тегло. Сега е време да се захванем бързо за работа и да се върнем  в строя - все пак ни очакват и други празници, нали така?

Сутрешни упражнения

Какво по-хубаво от едно бързо сутрешно разгряване на гладно в рамките на 15-20 минути? Не само че ще се почувствате заредени, но и ще сте се събудили по възможно най-добрия начин. Разкажете за това свое занимание на приятелки и близки, за да не се превърне в досадна рутина, което определено действа демотивиращо. 

Снабдете се с фитнес аксесоари

Замислете се колко по-приятно и удобно бихте се чувствали, когато сложите новия си спортен екип (клин и спортно бюстие например) преди започване на каквато и да е физическа дейност. Освен всичко това, изгорените калории по време на различните аеробни упражнения започват да се увеличават неусетно, а именно това е нашата цел, нали?

Кафето може да почака

Не бързайте толкова! Дайте на тялото си малко време сутрин, тонизирайте го леко с няколко бързи, кратки, но ефективни упражнения за крака, дупе, ръце и корем. За целта можете да се снабдите с удобни фитнес аксесоари (като споменатите по-горе), което определено ще улесни задачата ви. Пуснете любимата си рок група и давайте смело напред! След това вместо кафе изпийте една чаша топла вода с лимон.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама