Международен ден на йогата в НДК


Международен ден на йогата в НДК
Снимка: Thinkstock/Guliver

На 21 юни България ще се включи в отбелязването на Международния ден на йога, а Националният дворец на културата (НДК) ще бъде център на нетрадиционния празник.

От 10:00 ч. до 17:00 ч. плеяда от най-добрите учители, представители на известни школи по класическа йога от цяла България ще демонстрират практики в зала 3 на НДК, където желаещите ще могат да се упражняват, или просто да слушат и наблюдават.

От 10:00 ч. до 18:00 ч. в зала 3.1 учени-практици ще изнесат лекции по различни теми, засягащи същността на йога, а по същото време в две отделни части на зала 3.2 ще бъдат представени холистичната наука за здравето аюрведа, йога за деца и йога за бременни. Програмата на йога за бременни на 21 юни ще води Даниела Събева, която повече от 11 години се занимава с йога.

Зала 3, 3.1 и 3.2 ще бъдат отворени за всички заинтересовани от даровете на йога.

Входът е свободен и всички желаещи ще могат да посещават различните събития през целия ден.

Във фоайето пред залите ще има щандове, предлагащи изданията на различните йога школи, дребни сувенири, туристически пакети за Индия и др. На терасата пред фоайето участниците ще могат да опитат индийска вегетарианска, континентална и веганска храна.

Закриването ще се състои от 19:00 ч. в зала 3 на НДК, където 400-те постелки за йога практики ще бъдат заменени с 1000 зрителски стола. Празникът ще завърши с музикално-танцовото представление на индийската класическа танцьорка на катхак Свати Тивари и музикантите: Акхилеш Бхат (табла), Нафис Ахмед (саранги), Инду Триведи (вокал/хармониум) и Фатех Али (ситар), които идват от Индия специално заради събитието.

Общо 9 наши града ще организират специални инициативи по случая. Освен София, другите градове са: Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Русе, Свиленград и Перник.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама