Подкрепете благотворителния ултрамаратон "1000 Balkan Charity Challenge"


Подкрепете благотворителния ултрамаратон "1000 Balkan Charity Challenge"
Снимка: Thinkstock/Guliver

В събота, на 29 октомври 2016, започва петото издание на благотворителния ултрамаратон „1000 Balkan Charity Challenge“. За 11 дни участниците изминават 1051 км. през територията на Румъния и България, като два пъти ще преминат Дунав и Стара планина. Денивелацията на трасето е 3500 метра. Участниците ще се движат с велосипед първите 4 дни (по 160 km /ден) и ще бягат 7 дни (по 60 km / ден).

Стартът е на 29 октомври, в 7.30 часа сутринта, в Букурещ. Там е и финалът, на 8 ноември, около 16:00 часа. Групата ще стигне до центъра на София около 16:00 на 1 ноември на площад Света Неделя (пред централата на Уникредит Булбанк) и ще тръгне обратно към Букурещ от същото място на 2 ноември в 8.00 часа сутринта.

На територията на България маршрутът преминава през Видин, Монтана, Враца, Мездра, Своге, София, Ботеврад, Луковит, Плевен, Бяла, Русе. Всеки желаещ може да се присъедини към маратонците по пътя им, с каране на колело или с тичане, и да премине разстояние по свой избор. Броят на участниците обикновено е най-голям в близост до Букурещ и София.

За миналите четири години благотворителната инициатива събра общо над 150 000 евро. Даряването става онлайн през сайта на маратона 1000balkan.com. Даренията към българските каузи се извършат чрез платежната система на социалната мрежа за дарители Платформата.бг (platformata.bg) – независимо дали даряваме през сайта на маратона или през Платформата. Това е сигурно и ефективно за българските каузи – до тях достигат 95% от дарените средства, а даренията са данъчно ефективни за дарителите (могат да ползват данъчни облекчения за тях). Социалната мрежа за дарители Платформата.бг (platformata.bg) е разработена и се управлява от фондация BCause.

Подкрепените каузи са внимателно подбрани от организаторите и включват социални сфери като грижа за деца и възрастни хора с увреждания, самотни възрастни хора, образование, развитие на таланти и подкрепа на хора в неравностойно положение.

За тазгодишното издание на маратона са избрани две български каузи: Multi Kulti Collective (МултиКулти) и Фондация „Дечица“.

Multi Kulti Collective е българска организация с нестопанска цел, която подпомага интеграцията и повишава информираността за чужди култури и етнически малцинства публично, чрез представяне на техните обичаи, храни, занаяти, песни и традиции. Набират средства за серия от 7 културни, образователни и спортни събития в София с участието на най-малко 200 деца на българи и чужденци от всички мигрантски общности в България (включително бежанци) на възраст между 6 и 18 г.

Фондация „Дечица“ е посветена на децата, лишени от родителски грижи. Тази година основната им цел е да осигурят психологическа подкрепа и терапия за всяко дете и доброволец, включени в програмата „ролеви модели за възрастни“. Планират да работят с професионалисти за подобряване на общото здравословно състояние, което включва спортни занимания, здравословна храна и психо терапия.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама