Причините всяка жена да опита пилатес


Причините всяка жена да опита пилатес
Снимка: iStock

Упражненията по пилатес са не само приятни, но и много полезни. Ето и защо жените трябва да го практикуват:

Може да облекчи болката в гърба

Според проучване на Journal of Orthopedic & Sports Physical Therapy study, хора, страдащи от хронична болка в гърба и кръста, които практикуват пилатес само за около 4 седмици, усещат повече облекчение в сравнение с тези, които посещават физиотерапевт или други специалисти. Дори повече, болката намалява или изчезва за цяла година дори след прекъсване на тренировките. Изследователи вярват, че стабилизирането в лумбалната област (кръста) чрез пилатес води до облекчаване на стреса в тази област и повишава мобилността ѝ.

Не натоварва ставите

Бавните и контролирани движения при пилатес натоварват минимално вашите стави. Като бонус, ако използвате пилатес уред (реформер), чиято подложка е дебела, колкото 10 постелки за йога, това смъква максимално напрежението от гърба и коленете.

Прави секса по-добър

Някои движения при пилатес спомагат за укрепване на мускулите на тазовото дъно, което е предпоставка за по-голямо удоволствие в леглото. Друг бонус е и по-лесното „избутване“ на бебето по родилния канал при жените, раждащи по естествен път.

Прави ви по-гъвкави

Често хората казват, че не са гъвкави и за това не практикуват пилатес, но точно за това трябва да го правят. Когато сте стегнати, съкращавате мускулите си и ограничавате обхвата на движение на тялото си, в най-добрия случай това може да навреди на вашето упражнение. В най-лошия случай може да причини нараняване.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама