Спортен фестивал в Южния парк


Спортен фестивал в Южния парк
Снимка: Thinsktock/Guliver

Спортна асамблея ще се проведе в София на 1 май от 10:00 ч. на голямата поляна в Южен парк (откъм Гоце Делчев).

СофияСпортФест "Израствам в движение" е събитие за малки и големи, което има за цел да се подпомогне българският спорт, да се наберат таланти в различните спортни дисциплини и да се стимулира активният начин на живот.

Включените спортове са: баскетбол, волейбол, футбол, катерене, бойни изкуства, лека атлетика – спринт, крос и скок от място, както и различни видове танци.

Приоритет в събитието ще са състезания в различни дисциплини, които ще са насочени изцяло към децата с цел изграждане на навици, свързани с движението още от ранна детска възраст. В събитието ще участват редица доказани спортисти и треньори, които ще вдъхновят децата и подпомогнат тяхното развитие в перспектива.

Идеята за събитието е породена от огромната необходимост да се работи по-активно с деца в ранна детска възраст, защото това е етапът от живота, в който всеки човек изгражда своя мироглед и навици. Правилната среда, от която да черпят положителни примери за живота е изключително важна.

Именно заради това специални гости на събитието ще бъдат Тити Папазов, Евгени Иванов – Пушката, Магдалена Христова, Виктор Кирков, Йоана Драгнева, както и официални представители на Столична община.

По време и между състезанията ще има отворени уроци за всички присъстващи, водени от професионалисти в различните спортове.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама