Спортувай в твоя град – Ърбан зона 2015


Спортувай в твоя град – Ърбан зона 2015
Снимка: Thinkstock/Guliver

За всички, които обичат активния начин на живот, на 23 и 24 май ще се проведе спортният празник "Спортувай в твоя град - Ърбан зона".

Организаторите обещават екшън скокове с височината на Националния стадион "Васил Левски", спиращи дъха екстрийм изпълнения и много баскетболни, атлетически, алпинистки и колоездачни емоции.

За тази цел ще бъдат изградени огромна 4-метрова рампа, богато на препятствия, скокове, трикове и други изпитания трасе, плюс стена за катерене. Всичките сетове плюс 6 коша за баскетбол 3 по 3 ще бъдат ситуирани на паркинга пред секторите В и Г на Националния стадион "Васил Левски", където ще бъде и старт-финалът на трасето за атлетически и колоездачен крос.

За първи път празникът ще бъде в програмата на инициативата София 2018 – Европейска столица на спорта. Фестивалът се организира от Столична община и Асоциация "Спорт в свободното време".

Всички стартове са в неделя, 24 май, единствено квалификациите в баскетбола ще започнат предния ден.

Празникът включва свободни състезания в 7 популярни сред младите и характерни за градската среда спорта: баскетбол 3 х 3, скейтборд, стрийт ВМХ, блейд (ролкови кънки), катерене на стена, атлетически крос и колоездене. Баскетболният турнир за първи път ще важи за Градско първенство.

За зрителите са предвидени специално изградени сцени и трибуни с възможности за много забавления и награди.

Предварителни записвания - в Столична община. В деня на състезанието - на обособени пунктове за всеки един спортове на мястото на състезанието от 8.30 до 9.30 ч.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама