За пръв път в историята: ЖЕНА ще е главен съдия на световно първенство


За пръв път в историята: ЖЕНА ще е главен съдия на световно първенство
Снимка: GettyImages

Дами! Както знаете, започна Световното първенство 2022 в Катар, което може да се провежда в страна, която не зачита правата на жените, но за пръв път в историята ще видим представители на "нежния пол" да ръководят мач от мондиалите. 

Шампионатът се провежда от 1930 година през 4 години (с малки изключения по време на Втората Световна война) и никога досега не е имало жени, които да влязат в ролята на съдии в най-важния турнир в мъжкия футбол. 

Този път ситуацията е различна - Стефани Фрапар (Франция), Салима Мусансанга (Руанда) и Йошими Йамашита (Япония) са в списъка от 36 главни съдии, които ще вземат участие на Мондиал 2022. 

Освен тях още три дами - Неуза Бак (Бразилия), Карен Диас Медина (Мексико) и Катрин Незбит (САЩ), ще са асистенти по време на шампионата. 

Това е огромна чест за шестте жени, които се доказаха в последните години като изключителни рефери и напълно заслужиха участието си в Катар 2022. 

Ние, от своя страна, можем да се насочим към "Пълен наръчник на Световното първенство 2022", за да шашнем всеки с познанията си за шампионата! 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама