Защо упражненията за тазово дъно са толкова важни


Защо упражненията за тазово дъно са толкова важни
Снимка: iStock

Упражненията за тазовото дъно укрепват мускулите около пикочния мехур, дъното и вагината или пениса. Укрепването на мускулите на тазовото дъно може да помогне при уринарна инконтиненция, да поддържа пролапс на тазовите органи и да подобри сексуалния контакт.

Можете да почувствате движението на мускулите на тазовото дъно, ако се опитате да спрете рязко потока на урина, когато отидете до тоалетната. Не се препоръчва редовно да спирате потока на урината по средата постоянно, защото това може да увреди пикочния ви мехур.

Упражнения за тазовото дъно:

За да укрепите мускулите на тазовото дъно, седнете удобно и стиснете мускулите 10 до 15 пъти.

Не задържайте дъха си и не стягайте коремните, долните или бедрените мускули едновременно.

Когато свикнете да правите упражнения за тазовото дъно, можете да опитате да задържите всяко стискане за няколко секунди.

След няколко месеца трябва да започнете да забелязвате резултати. Продължете да правите упражненията, дори когато забележите, че започват да работят, за да имат по-дълготраен ефект.

Бременност и упражнения за тазовото дъно

Ако сте бременна или планирате да забременеете, можете веднага да започнете да правите упражнения за тазовото дъно. Упражненията ще намалят шанса ви да изпитате инконтиненция след раждането.

Как упражненията за тазовото дъно могат да помогнат на сексуалния ви живот?

Добре тренираните мускули на тазовото дъно повишават чувствителността по време на секс и водят до по-силни оргазми, както и при мъже - увеличават продължителността и качеството на ерекцията, а при дамите - здрава вагинална стена за по-добро усещане при сексуалния акт.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама