Зона Бургас излъчва своя финалист в "Купата на COCA-COLA: Движи се!"


Зона Бургас излъчва своя финалист в "Купата на COCA-COLA: Движи се!"

Тази събота (4 юни) в Бургас ще бъде определен отборът, който ще играе на финалите на турнира на 17 и 19 юни в София и ще се състезава за посещение на четвъртфинален мач от UEFA EURO 2016 във Франция. До края на състезанието остават още две събития - на 11 юни ще е Зона "София", а на 17-19 юни - финалът в София.

Името на предпоследния отбор, който ще заеме своето място на финала на футболния турнир „Купата на Coca-Cola: Движи се!“, ще стане ясно тази събота (04.06.2016 г.). Бургас е предпоследната спирка на първенството. Общо 28 училищни тима от региона ще се съревновават на зеления терен. Първият съдийски сигнал в съботния ден ще прозвучи точно в 09:00 часа в спортен център „Изгрев” (районен парк „Изгрев“) в Бургас.

Множество изненади ще очакват посетителите на тазгодишния регионален полуфинал на „Купата на Coca-Cola: Движи се!“. За да подкрепи футболните отбори и за да се забавлява заедно с присъстващите момичета и момчета, в града ще пристигне талантливата Михаела Маринова. Тя ще въвлече всички поддръжници на младите футболисти в неспирни танци в рамките на състезанието „Раздвижи своя талант“. Още множество игри и състезания с награди ще очакват всички жители на областта по време на спортния празник в съботния ден.

Тази година Михаела Маринова мотивира футболните запалянковци и фенове не само на стадиона, но и извън него. Заедно със свои колеги тя отправя различни предизвикателства към подрастващите в платформите Facebook и MySPARX. В момента тече и единадесетото по ред предизвикателство към феновете под надслов „11-ти кръг: Спортитстът“, отправено именно от Михаела Маринова. Певицата предизвиква футболните запалянковци да споделят защо обичат спорта, като довършат изречението „Обичам спорта, защото...?“. Феновете могат да участват в отговорят на изпълнителката в MySPARX до 13:00 ч. на 13 юни 2016 г., a всички участвалите ще имат шанса да спечелят 16 ваучера на стойност 50 лв. от SportDepot.

След Бургас, зона София ще излъчи своя финалист на 11 юни, а седмица по-късно всички отбори, стигнали до финала ще се съревновават за престижния приз и за посещение на четвъртфинален мач на UEFA EURO 2016 във Франция. На 17-ти , 18-ти и 19-ти юни комплекс „Спортна София 2000“ в Зона Б-5, София ще събере както участниците, така и техните родители, приятели и фенове. Специално за да се погрижат за доброто настроение и да подкрепят участниците, на стадиона ще бъдат любимите на хиляди тийнейджъри музикални звезди Михаела Филева, Михаела Маринова и Кристиян Костов, както и двукратния световен шампион на скок на дължина за хора с увреждания Михаил Христов.

Вече 5 поредни години междуучилищният футболен турнир „Купата на Coca-Cola“ мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта. Състезанието се организира от системата на Coca-Cola в България, в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, Столична община, както и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора. Тази година за първи път в историята на „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ в зона София е включена и нова възрастова група – между 14 и 16 години. Отборите победители от всяка зона ще имат възможност да се състезават за голямата награда в „Купата на Coca-Cola: Движи се!“, а по традиция всички фенове на футбола могат да подкрепят отбора на своето училище в онлайн турнира: www.kupata.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама