11 малко познати факта за бременността


11 малко познати факта за бременността
Снимка: Thinkstock

Бременността е странен период за женското тяло. Физически промени, разнообразни настроения, щастие, нещастие – или на кратко: Какво се случва с мен? Всички свързваме бременността с красивите мигове на порастване на коремчето на бъдещата майка, първото ритване, усещането на движение на бебето и цялата еуфория. Жената се разкрасява по време на бременността, винаги изглежда усмихната в очакване на малката си рожба.

Да, но не всяка жена вижда този период в розов цвят и аромат на рози... Ето няколко факта, които може да ви изненадат доста.

1. Бебето може да има зъби

Попринцип зъбките се показват между 4-7 месец. За това, когато бебето на Вики Грифит се родило с два напълно израстнали зъба, сестрите и майката били шокирани. На всеки 2 000 – 3 000 бебета, едно се ражда с израстнали зъби още в утробата.

2. Мъжете могат да дадат положителен тест за бременност

На шега мъж решил да опита с неизползвания тест на приятелката си. Резултатът излязъл положителен. Интересното е, че тестовете дават сигнал не само за бременност, а отчитат и наличието на хормон в мъжкото тяло, който е знак за рак на тестисите. Благодарение на шеговития си характер, мъжът успял да открие симптомите. Проблемът бил отстранен още в ранен стадий.

3. Жената може да забременее два пъти наведнъж

През 2009 година в Арканзас се случва чудо в медицината. Докторите откриват, че жената е забременяла повторно. Освен първото бебе, в корема на майката израства втори зародиш, който е с различна дата на оплождане от първият. В медицинската история са отчетени само 11 такива случая.

4. Бебетата пият урина

Това се случва до 11 седмици след зачеването – околоплодната течност, която задържа зародиша, съдържа ембрионална урина.

5.Оргазмът може да предизвика контракции

Не е клинично доказано, и може би не е истина напълно, но много дами споделят, че оргазмът помага в такива случаи. След като оргазмът може да стимулира матката, е напълно възможно да предизвиква и контракции. Дори да е недоказан мит, сексуалният екстаз предизвиква сърцебиене и по-бързо движение на кръвта, което предизвиква контракции.

6. Най-дългата бременност е била 375 дни

Нормалната бременност при жените продължава 40 седмици или 280 дни. За 25-годишната Беула Хънтър бременността продължава 375 дни – около 100 дни повече от нормалното необходимо време. За щастие бебето не се различава с нищо от останалите, родени в деветия месец.

7. Бременните усещат миризмите от по-далеч

Обонянието им толкова се изостря, че могат да усетят миризма, която е 2 пъти по-далеч от обикновено

8. Сексът по време на бременност е по-хубав

Така твърдят жените, минали през това. Хормоните предизвикват по-силни усещания, както и по-голямо желание за секс.

9. Нероденото бебе може да чува

Утробата е едно шумно място за живот – звуци от биенето на сърцето, движение на течностите, шумове от майчиния стомах. Тези звуци, както и гласът на майката, са бял шум, който успокоява детето.

10.Бебето чувство това, което и майката

Учени са открили, че бебето може да усеща емоциите на майката. Майката изпраща химически сигнали на бебето, които могат да повлияят и на физическото му състояние. Това обяснява тъврдението, че щастливите майки раждат здрави бебета и обратно, неспокойствието им вреди.

11. За шансовете да имаш близнаци...

В последните 30 години случаите на раждане на близнаци са се вдигнали с 75 процента. Ето няколко фактора, които повишават шанса да имате близнаци:

-Близнаци в семейството – наследствеността повишава шансовете
-В случай на втора, трета или четвърта бременност на една жена
-Раждане в по-зряла възраст – дамите над 30 произвеждат повече яйцеклетки, което повишава възможността

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама