4 грешки, които може би допускате с бельото си


4 грешки, които може би допускате с бельото си
Снимка: iStock

Много хора не сменят бельото си толкова често, колкото би трябвало. Всъщност някои носят едни и същи бикини в продължение на 2 дни или повече. Но освен повторното обличане на бельото, преди да го изперете, има някои други грешки, които повечето от нас несъзнателно правят.

1. Носите дантелени бикини

Въпреки че дантеленото бельо може да изглежда по-добре от памучното, носенето му носи доста сериозни рискове за здравето. Тъй като дантелата и други синтетични тъкани абсорбират лесно потта и не са дишащи, те създават перфектната среда за размножаване на бактерии около интимната зона. Това от своя страна може да доведе до дразнене на кожата и различни инфекции. Ако изобщо не харесвате памучно бельо, уверете се, че поне бикините ви имат подплата с памук, тъй като това може да предотврати развитието на гъбични инфекции.

2. Избирате грешно спортно бельо

Вероятно прекарвате много повече време в избор на дрехи за фитнес, отколкото в това да се уверите, че бельото ви е подходящо за тренировка. Когато става въпрос за бельо - не трябва да бъде стегнато, тъй като улавя влагата и може да доведе до дразнене на кожата. По-добре изберете бельо, което е от естествени материи и не ви кара да се чувствате ограничени. И не забравяйте да смените бельото си след тренировка, защото вагиналното течение и потта могат да накарат интимните ви части да ви сърбят.

3. Слагате бельото си в сушилнята

Слагането на бельото ви в сушилнята е най-бързият начин да го изсушите, но също така трябва да знаете, че по този начин го увреждате. Топлината разгражда тъканите и ги кара да се свиват, оставяйки ви с бельо, което изглежда провиснало и безформено. По-добре е да поставите бельото си върху сушилник.

Вижте още: Опасно ли да спите със сутиен?

4. Използвате силно ароматизиран препарат

Друга грешка, която може би допускате, докато перете прането си, е използването на перилен препарат, който кара дрехите ви да ухаят приятно. Тези изкуствени аромати във вашия перилен препарат могат да причинят обриви и алергични реакции и да направят интимните ви части сърбящи и раздразнени. Тъй като кожата около тази област е по-чувствителна, по-добре е да изберете хипоалергенен препарат без аромат.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама