Опасно ли да спите със сутиен?


Опасно ли да спите със сутиен?
Снимка: Istock

Докато някои предпочитат да спят редовно със сутиен, защото е по-удобно, други твърдят, че това не трябва да се прави и този навик може да има последствия.

Вижте още: 6 знака, че имате ушна инфекция

1. Влияе на кръвообращението

Ако сутиенът ви има банели или е стегнат по друг начин, той ще окаже натиск върху гръдните ви мускули, което означава, че притокът на кръв към ръцете и други части на тялото ви ще бъде ограничен. Някои сутиени, като спортните, действат като вид компресионно облекло. Това може да попречи на притока на кръв към гръдната тъкан, което води до проблеми с кръвообращението като замаяност и мускулни крампи.

2. Дразни кожата

Ако свалим сутиена след тежък ден, ще забележим как краищата буквално се притискат в тялото ни, така че дори не можем да си представим колко силно дразнене на кожата се получава при носене на сутиен през нощта. Презрамките и копчетата на сутиена също могат да бъдат източник на дискомфорт, тъй като се трият по тялото през нощта.

Д-р Сет Ранкин, казва: "Ако вашият сутиен често оставя следи по кожата, защото е твърде стегнат, тогава носенето му 24/7 няма да позволи на кожата да заздравее и това води до дълготрайно увреждане на тъканите".

Вижте още: Запушен нос, а не сте болни, ето кой орган може да страда

3. Може да причини хиперпигментация

Хиперпигментацията възниква, когато меланинът е повишен в определени части на тялото, което води до тъмни петна по кожата. Носенето на сутиен през нощта може да доведе до хиперпигментация поради триенето, създадено между сутиена и кожата и увеличава производството на меланин в тези области. Въпреки че хиперпигментацията е само козметичен проблем, мнозина харчат цяло състояние за химически пилинг, лазерна терапия, микродермабразио, дермабразио или домашни процедури, за да я заличат. Много по-лесно и по-евтино е да се предотврати, отколкото да се лекува.

4. Може да доведе до гъбични инфекции

Гъбичните инфекции са неприятни, така че гъбичната инфекция на гърдите вероятно е последното нещо, което бихте искали. Топлите, леко потни състояния, които се появяват след носене на сутиен в леглото, са идеалната среда за развитие на гъбични инфекции. Ето защо е много важно да не спите със сутиен, особено през лятото.

5. Може да развали съня ви

Нека си признаем, сутиените не са много удобни, което означава, че сънят ви ще пострада, ако ги носите в леглото, тъй като стягат. От повишено изпотяване до задух, ако сутиенът ви е стегнат на гърдите, има много проблеми, които могат да нарушат почивката ви или да ви накарат да се чувствате по-уморени сутрин.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама