4 признака, че белите ви дробове се задъхват за помощ


4 признака, че белите ви дробове се задъхват за помощ
Снимка: iStock

Днес чистият въздух се превръща в рядък ресурс, което означава, че повече от всякога трябва да обръщаме внимание на белите си дробове и знаците, които те ни дават, когато нещо не е наред. Оказва се, че някои от тези признаци са доста лесни за пренебрегване, но ако им обърнете внимание на време, можете да избегнете сериозни здравословни проблеми.

1. Болки в гърба и раменете

Въпреки че е посочена като рядък симптом, болката в гърба, рамото или дори гърдите може да показва началото на нещо сериозно, което, ако бъде открито в ранните етапи, е много вероятно лечимо. Ако тази болка е по-силна и продължава по-дълго от обичайната болка в гърба или ако я изпитвате често, посещението на лекар може да е добра идея.

Вижте още: Бирата е едно от най-полезните неща за имунитета

2. Кашлица

Кашлицата може да е показателна за нещо просто, като обикновена настинка, но може да бъде и симптом на хронични заболявания, поради което е важно да знаете как да различавате различните видове кашлица. Острата и подострата може да е признак на рак на белите дробове, особено ако се комбинират с други симптоми като изкашляне на кръв.

3. Недостиг на въздух

Недостигът на въздух най-често се причинява от сърдечни или белодробни заболявания като астма или алергии. Ако изпитвате това, добра идея е да промените средата си и да опитате да излезете от града за известно време или да опитате по-ефективна рутинна тренировка. Не забравяйте да се свържете с вашия лекар, ако изпитвате задух наистина често.

Вижте още: Ето какво се случва с тялото ви, ако спрете да ядете хляб

4. Липса на енергия

Всеки се чувства липса на енергия от време на време, това е нормално. Лишаването от сън или стресът може да са причините за вашата умора, но ако се чувствате необичайно уморени много често, кашлицата ви не изчезва и имате загуба на апетит, може да имате сериозен здравословен проблем.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама