Ето какво се случва с тялото ви, ако спрете да ядете хляб


Ето какво се случва с тялото ви, ако спрете да ядете хляб
Снимка: iStock/Guliver

Хлябът е любима храна за много хора, трудно е да си представим ястия без него, но е известно, че влияе негативно върху теглото.

Тялото съхранява въглехидратите на хляба под формата на гликоген, млечна киселина, която събира вода. Всеки грам въглехидрат, попаднал в тялото ни, задържа и свързва три до четири пъти теглото си във вода.

Вижте още: Ето с какво се хранят хората на острова на столетниците

Известно е също, че въглехидратите причиняват внезапно повишаване и скок на кръвната захар, която след това рязко пада, причинявайки глад и нужда от храна. Това е още една причина хлябът да влияе на теглото, защото е пълен с въглехидрати.

Това не означава, че трябва напълно да премахнете хляба, а само да замените празните калории на белия хляб с пълнозърнести храни, които регулират и балансират кръвната захар.

Белият хляб, за разлика от черния или пълнозърнестия, не съдържа фибри, които са много необходими за нормалното функциониране на червата и храносмилането. Такава храна причинява запек и проблеми с храносмилането. След като премахнете белия хляб и включите пълнозърнест в ежедневното си меню, храносмилането започва да работи нормално и лесно.

Освен това въглехидратите са храна и гориво за мозъка. Ако храната е качествена, мозъкът работи нормално, без затруднения, но ако храната за мозъка не е здравословна, тялото реагира негативно, предизвиквайки чувство на дискомфорт и умора.

Вижте още: Този плод прочиства кръвта и е много нискокалоричен

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама