5 есенни супер храни


5 есенни супер храни
Снимка: iStock/Guliver

Времето се захлажда, но това не означава, че не трябва да се стараем да изглеждаме добре и да бъдем здрави. Есента е времето, в което с нас се случват различни процеси, пада ни имунитетът, започваме да страдаме от косопад, ноктите стават чупливи, а кожата нееластична. Можем да предотвратим това с помощта на някои супер храни.

Джинджифил

Това е много силен имуностимулант, а и подпомага топенето на мазнините. Приготвяйте го на чай или като подправка към месо, ориз или картофи.

Круши

Сладкият и сочен вкус прави този плод приятен за консумация. Крушите са добър източник на витамин С. Може да се консумират като десерт, към салата, печени или като добавка към ястие.

Карфиол

Сладкият и лек вкус е идеален за есенни ястия. Консумацията му предотвратява образуването на ракови съединения. Подходящ е за салата, гарнитура или супа.

Тиква

Сладкият вкус и влажна текстура я правят идеална за приготвянето на сладкиши, торти и супи. Богата е на калий и витамини. Може да я хапвате печена с мед или пък да си направите тиквеник.

Ряпа

Чудесна алтернатива на репичките и зелето. Корените са добър източник на витамин Ц, а листата на витамин А, К и фолиева киселина.

Източник: foodpanda

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама