5 магични плодови чая и ползите за организма от тях


5 магични плодови чая и ползите за организма от тях
Снимка: iStock

Няма нищо по-хранително за душата от чаша горещ чай. Още повече, ако е внимателно приготвен ароматен плодов чай! От изкушаваща тръпчивост до възвишена сладост, не само вкусът ще загрее тялото ви. Дори нещо повече, тези чайове имат някои невероятни ползи, които ще подобрят цялостното ви здраве. Ето кои видове ще окажат благотворно въздействие на организма.

Червена боровинка и малина – уринарен тракт

Популярен чай за женското здраве, чиито ползи са огромни. Освен че облекчава менструалната болка и симптомите на инфекция на пикочните пътища, чаят от малини се използва и за предизвикване на раждане по време на бременност.

Вижте още: Чай от бананова кора: Ползи и начин на приготвяне

Лимон и джинджифил – настинки и грип

Този чай действа главно като антиоксидант, засилва имунната система и осигурява комфорт при кашлица, настинки, алергии и грип. В допълнение към това, чаят от лимон и джинджифил работи за подобряване на кожата ви и подпомага храносмилателните функции на тялото.

Бъз – кръвно налягане

Действащ като антиоксидант, този чай е брилянтен източник на хранителни вещества. Бъзът предпазва от бактерии, инфекциозни заболявания и понижава кръвното налягане. Изследванията показват, че има ползи и върху сърдечно-съдовото здраве.

Шипка – храносмилателна система

Благодарение на противовъзпалителните свойства на шипката, този чай може да помогне за облекчаване на киселини, болки в стомаха и подуване на корема. Проучванията показват, че може да има положителен ефект върху тези с ревматоиден артрит чрез намаляване на болката в ставите.

Вижте още: Ето как куркумата може да повлияе на лекарствата ви и за кого е опасна

Чай от нар – понижава „лошия“ холестерол

Много плодове, като ябълки, ягоди и лимон, съдържат пектин, вид фибри, които понижават "лошия" холестерол. Чаят от нар може също да понижи кръвното налягане, да се грижи сърцето ви остане в добро здраве и да прочисти артериите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама