6 храни срещу подуване


6 храни срещу подуване
Снимка: iStock/Guliver

Често си лягане в страхотна форма, но когато се събудим на сутринта от огледалото ни гледа едно подпухнало лице. Определено гледката и чувството не ни харесва, затова търсим начини как да се справим с подуването. Предлагаме ви няколко храни, които ще ви помогнат да се отървете от неприятното подпухване.

Ябълки

Само 2-4 ябълки на ден ще правят подуването в миналото. Освен това, тези плодове са известни с това, че подобряват храносмилането, намаляват апетита и предпазват тялото от много болести. Може да ги хапвате сурови или изпечени. Ако пък искате да се разделите с някое и друго килце, може 1-2 пъти седмично да консумирате само ябълки.

Магданоз

Магданозът има много добри диуретични свойства. Ако си направите салата с обилно количество магданоз това ще ви помогне да се справите с подуването. Трябва да знаете, че тази зелена подправка не губи свойствата си, дори след като бъде замразена или изсушена, но е най-добре да я консумирате прясна. Тя има малко калории, което е важно и при спазване на диета.

Горски плодове

Черешите, боровинките и ягодите са богати на калий и магнезий, което ги прави ефективни, когато искаме да се отървем от излишните течности. Яденето на тези плодове в комбинация със спазване на основните правила за здравословно хранене и редовни упражнения ще ви помогнат да се избавите от подуването.

Краставици

Този зеленчук е известен с това, че има диуретичен ефект. Пиенето на прясно изцеден сок от краставици на празен стомах е идеален начин да се отървете от подпухването. Освен това, краставиците правят чудеса за кожата, правейки я свежа и жизнена.

Патладжан

Патладжаните са прекрасен съюзник в битката ви с подуването. Те помагат на тялото да се отърве от солите, които са най-честите причинители за задържане на вода. Трябва да ги консумирате варени или печени с минимално количество мазнина и сол. 

Червени чушки

Червените чушки са вкусни и богати на калий, което е важно за освобождаването на тялото от ненужните течности. Този зеленчук се смята за много полезен, тъй като съдържа ликопен, вещество, което предотвратява образуването на злокачествени тумори. За да се отървете от подуването, най-добре да си хапвате червените чушки сурови, макар че готвенето не отнема много от техните полезни свойства.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама