6 неща, които ще ви помогнат по-лесно да стартирате със здравословното хранене


6 неща, които ще ви помогнат по-лесно да стартирате със здравословното хранене
Снимка: iStock

Ако искате да стартирате със здравословно хранене и пълноценен начин на живот, никога не чакайте подходящия момент, а направете първата крачка още сега.

В началото ще ви бъде трудно, това е факт. На никой не му е лесно да се откаже от всички онези любими пържени храни и сладки изкушения. С времето обаче ще свикнете и липсата на вредните храни в менюто ви, няма да ви прави ни най-малко впечатление.

Нека споделим с вас няколко неща, които ще ви помогнат по-лесно да осъществите целта си:

Яжте плодове и зеленчуци в големи количества

Да, това е едно от нещата, към които да се придържате, ако искате да преминете към здравословен начин на живот. Консумацията на плодове и зеленчуци в големи количества не само, че ще ни дарява с чувство за ситост, но и ще работи в полза за здравето ни. Около 300 – 500 грама зеленчуци и плодове на ден е препоръчителният дневен прием.

Включете в менюто си пълнозърнести храни

Старайте се по-голямата част от въглехидратите за деня да си ги набавяте от пълнозърнести храни. От тях не само, че не се качват килограми, но и ни предпазват от лошия холестерол, както и намаляват риска от сърдечносъдови заболявания.

Останалите 4 прочетете ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама