6 съвета за холивудска усмивка


6 съвета за холивудска усмивка
Снимка: Thinkstock/Guliver

Много хора мечтаят за ослепителна усмивка, но много малко са готови да се подложат на химическо избелване.

Затова намерихме няколко напълно натурални и лесни процедури, които може да си направите сами вкъщи.

Избелваща паста за зъби

Смесете 1 чаена лъжица джинджифил със същото количество чисто кокосово масло и 2-3 капки етерично масло от мента. Използвайте тази смес като обикновена паста за зъби - тя ще се погрижи за вашия емайл, ще избели зъбите и ще освежи дъха. 

Етерично масло от чаено дърво

Ако слагате по 5 капки 100% чисто етерично масло в чаша вода и изплаквате устата си всеки ден, след като измиете зъбите си, ще видите резултати след няколко седмици. За да засилите ефекта, допълнително почиствайте зъбите с капка масло веднъж или два пъти седмично.

Ягодова паста

Вземете пресни ягоди и ги намачкайте с лъжица. Смесете ги с фина морска сол, поставете сместа върху четка за зъби и нежно масажирайте зъбите си няколко минути. Изплакнете. За да защитите емайла си, не правете това по-често от веднъж на две седмици.

Кокосово масло

Нанесете масло върху зъбите си, оставете 15-20 минути, след което старателно почистете с паста за зъби. Повтаряйте това 2 или 3 пъти седмично.

Бананова обелка

Банановата обелка съдържа вещество, което разтваря зъбната плака и помага да подобрите цвета на зъбите си. Изтъркайте с обелката от двете страни, изчакайте 5-7 минути, след което минете с паста за зъби, както обикновено.

Алое вера

За да получите истинска холивудска усмивка, използвайте пресен сок от алое вера или си купете натурален гел от това растение. Търкайте с него зъбите, масажирайте с четка за зъби, изплакнете. Може да правите това след всяко почистване на зъбите. След няколко седмици усмивката ви ще бъде видимо по-бяла и искряща. 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама