7 женски неща, които всъщност са били създадени за мъже


7 женски неща, които всъщност са били създадени за мъже
Снимка: IStock/Guliver

Може да е трудно да повярваме, но някои от най-женските неща, познати на човечеството, всъщност са били създадени за силния пол. Като например Victoria’s Secret. Това е само един пример за това как границата между половете е изключително тънка, а вече и доста размита. Продуктът може да се използва от всеки и няма значение каква е била първоначалната му цел. Ето няколко примера, за които със сигурност не сте и подозирали.

1. Дамски превръзки

Превръзките за еднократна употреба, които използваме всеки месец, са създадени от Бенджамин Франклин. Основната цел е да помогне на ранените войници да попиват кървенето, а по-късно медицинските сестри на фронта са започнали да ги използват като менструални подложки, тъй като са абсорбиращи и лесни за използване.

2. Високи токчета

Историята на високите токчета може да се проследи до Персия от ХV век. Войниците са ги носили, за да подсигурят краката си в стремена. По-късно персийските мигранти са ги донесли в Европа, а аристократите от мъжки пол са ги носили като модерен начин да изглеждат по-високи.

3. Йога

Смята се, че йога има корени в брамините, където мъжете са принадлежали към индийската кастова система. Известни са като „учещи хора“. Тогава йога е донесена на запад от мъже и бавно става популярна сред жените.

4. Кроп топ

Късите топове са много популярни сред жените в днешно време. Въпреки това, те са създадени от мъже за мъже. Всъщност, културистите първи са започнали да режат долната част на тениските и потниците си, за да преминат правилата за фитнес, тъй като не им е било позволено да тренират без дрехи.

5. Прашки

В древността прашките са били носени от нашите прадеди. По-късно, в началото на деветнадесети век, някои африкански племена започват да ги използват и едва столетия по-късно стигат до женското чекмедже с бельо.

6. Портмоне

Първоначалната цел на портмонето била да служи като малка чанта за пари, използвана предимно от търговци и моряци. С течение на времето жените започват да носят тези торбички все повече и така идва модата на портмонетата.

7. Чорапогащи

Първоначално чорапогащите и дългите чорапи са били носени от мъже по време на езда.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама