7 причини да пиете вода с мед всеки ден


7 причини да пиете вода с мед всеки ден
Снимка: iStock/Guliver

Всички знаем колко полезна е водата. Постоянно чуваме, че трябва да пием повече и повече, за да сме здрави и да изглеждаме добре. Все пак човешкото тяло е около 80% вода. Тя поддържа всички ежедневни функции в организма ни - от транспортирането на жизненоважни хранителни вещества и кислород до обработването на храната.

Но може да направите водата още по-полезна. Просто добавете мед. Сигурно си мислите, че е прекалено сладък и е пълен със захар, но пиенето на гладно на чаша топла вода с мед (1-2 ч.л.) ще подобри здравето ви и ще предотврати появата на някои болести. Ето и 7 причини да започвате деня си с вода и мед.

1. Кожата ви ще стане по-чиста

Медът е натурален антиоксидант, което означава, че ще ви помогне да се изчистите от всички замърсявания. Благодарение на антибактериалните си свойства ще запазите кожата си чиста.

2. Ще засили имунитета ви

Медът притежава някои доста впечатляващи свойства, които укрепват имунитета. Най-добре е да хапвате мед, който сте взели директно от производител, за да сте сигурни, че е качествен. Той е пълен с ензими, витамини и минерали, които ще ви предпазят от бактерии и вируси.

3. Ще отслабнете

Медът е сладък, но е естествен подсладител, така че е много по-добре да замените захарта с него. Тъй като е доста сладък, една лъжичка (разтворена във вода) ще ви е необходима, за да задоволите желанието си за вредни лакомства като шоколад, торти, бисквити...

4. За здраво гърло

Не е изненадващо, че много хора пият топла вода с мед през по-студените сезони. Тя облекчава болното гърло и ви сгрява отвътре. Медът е естествен лек за инфекции на дихателните пътища.

5. Ще се отървете от токсините

Мед и топла вода е една от най-добрите комбинации, с която да прочистите организма си. Кажете довиждане на токсините! Ако добавите и малко прясно изцеден лимон, ще засилите детоксикиращия ефект.

6. Ще нормализирате нивата на кръвната захар

Както вече казахме, медът съдържа значително количество захар, но не е както при бялата захар. Комбинацията между фруктоза и глюкоза всъщност помага да регулирате нивата на кръвната захар, а също така да намалите холестерола.

7. По-малко газове

Ако страдате от подут корем, чаша топла вода с мед ще неутрализира газовете в организма ви и ще ви олекне.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама