7 причини да ядем органични храни

  • 7 причини да ядем органични храни
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 19.01.2018 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Органичната храна се произвежда от екологична система за управление на селското стопанство, която произвежда хранителни добавки, устойчиви на вредители и болести. Биологичното земеделие изгражда и поддържа здрава почва чрез традиционните методи на сеитбообръщение.

Органичното не означава само завръщане към традиционното земеделие. Биологията е допринесла за точни методи за нетоксичен контрол на вредителите и болестите. Ето някои любопитни факти и причини да консумираме органични храни.

1. Органичната храна е най-бързо развиващият се сегмент на американската селскостопанска икономика.

2. Хранителната разлика между органичните и неорганично отглежданите продукти е голяма.

3. Биологичната храна е по-здравословна: шансовете са много добри на биологичните храни, като цяло и те са по-питателни от химически произведените храни.

4. Храненето на органични помага да се намали общото токсично натоварване на тялото.

5. Едно проучване през 2005 г. показа, че за по-малко от 15 дни децата, които приемат предимно органична храна, са имали драматично намаляване на концентрациите на органофосфорни пестициди в урината.

6. Биологичните храни по дефиниция не са ГМО.

7. Биологичното земеделие е добро за земята.

 

Източник: foodpanda

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.