7 причини, поради които постоянно ви се спи


7 причини, поради които постоянно ви се спи
Снимка: iStock/Guliver

Нормално е да ви се спи след безсънна нощ. Но какво означава това, ако постоянно изпитвате желание за сън? Има много причини за това състояние, но някои от тях показват наличието на сериозни заболявания.

1. Калориен и витаминен дефицит

Ако спазвате стриктна диета или пропускате хранения поради липса на време, тялото ви изпитва не калориен и витаминен дефицит.

В такава ситуация планирайте по-добре храненията си за деня: вземете със себе си ядки, плодове, сушени плодове и хляб и хапвайте от тях между основните хранения за деня. По този начин дори и да пропуснете обяда, ще възстановите енергийните запаси на организма си. Не забравяйте, че вашето здраве зависи от храненето ви.

2. Заседнал начин на живот

Умората през деня може да бъде причинена от липса на физическа активност, както и от наднормено тегло. Трябва да сте постоянно в движение, за да се чувствате енергични и активни.

Тренировките сутрин и упражненията през деня ще ви осигурят енергия. Те ще ви помогнат да се освободите от излишните килограми.

3. Стрес и умора

Тялото е изтощено от постоянния стрес: освен сънливост, нервното напрежение причинява главоболие, умора и мускулни болки.

Избягвайте хора и ситуации, които могат да ви създадат дискомфорт. Опитайте се да започнете да медитирате, прилагайте дихателните техники, които ще ви помогнат за облекчаване на стреса и ще отвлекат вниманието ви от неприятните мисли.

4. Депресия

В състояние на депресия човек е неактивен и изпитва апатия към всичко - това са характерни признаци на психическо разстройство. В този случай трябва да посетите психотерапевт, който ще ви предпише лечение за справяне с депресията.

5. Прием на определени лекарства

Сънливостта може да е страничен ефект от приема на някои лекарства. Консултирайте се с вашия лекар за възможна смяна на лекарството или корекция на приеманата доза.

6. Диабет

Постоянната сънливост е признак на захарен диабет. Останалите симптоми включват жажда, сърбеж по кожата, често уриниране, бавно зарастване на рани и драскотини. Свържете се със специалист, за да изясните диагнозата.

7. Сърдечни заболявания

Постоянната умора е признак на сърдечно-съдови заболявания. В този случай активността намалява, поради влошаване на кръвообращението. В случая вътрешните органи получават по-малко кислород. Посетете кардиолог, който ще изключи или потвърди наличието на това заболяване.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама