7 простички съвета за добро здраве


7 простички съвета за добро здраве

Здравето е въпрос на грижа и всички добре трябва да запомним това. Колкото по-добре се грижим за себе си, толкова по-дълго ще сме здрави. Истината е, че не е нужно да правиш огромни усилия, за да си в добра здравословна форма. Ето и колко простичко може да бъде.

1. Раздвижи се още от ставането

10 минутки  сутрин са напълно достатъчни за да раздвижиш мускулите и кръвта в тялото си, така че да се чувстваш в тонус. 10 минутки, не повече! Протегни се добре, направи няколко упражнения за раздвижване, 10-тина лицеви упори и каквото друго обичаш да правиш.

2. 10 000 стъпки

Ходенето е в ОСНОВАТА на това да бъдем здрави. 10 000 стъпки звучат стряскащо, но това са не повече от 60 минути ходене. Една разходка по магазините също би свършила работа.

3. Грижи се за зъбите си

Приемаме здравите си зъби като даденост и осъзнаваме колко е лошо да имаш проблеми със зъбите, едва когато се сдобием с такива. Почистването на зъбите с конец трябва да ви стане задължителен навик!

4. Хапвайте повече риба

Омега-3 мастни киселини - запомнете добре това име и се опитвайте да си набавяте повече от тях. Освен риба можеш да похапваш и някои растения със същото съдържание, както и ядки.

5. Вода

Водата е ЖИВОТ. Целият ни организъм "работи" благодарение на водата. Клетките функционират заради нея и никога не бива да подценяваме това колко вода пием.

6. Откажете се от захарта

Колкото и да не ни се иска, захарта е една от най-големите отрови за организма ни. Време е да го приемем и да я ограничим!

7. Гледайте по-малко телевизия

Същото важи и за работата на компютър. Движете се на всеки час по 5 минутки и избягвайте висенето пред екрана, освен ако не е крайно наложително.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама