8 натурални начина да избелите зъбите си


8 натурални начина да избелите зъбите си
Снимка: iStock/Guliver

Всеки човек иска да има красива усмивка. С времето е възможно емайлът да стане по-тънък и прозрачен, а това води до потъмняването му. Зъбите променят цвета си и от някои напитки, например от кафе и тютюн. Ето няколко начина за избелване на зъбите в домашни условия.

1. Сол 

Първо потопете четката си за зъби в обикновена вода, след това в кислородна вода и накрая в готварска сол. Мийте зъбите с получената смес около 1 минутаа. Изплакнете с хладка вода. Така солта ще премахне повърхностните петна от зъбите, които се натрупват вследствие на храна, напитки, цигари.

2. Ягоди

Тези вкусни и ароматни плодове съдържат естествени избелващи агенти. Можете да направите каша от ягоди и да я използвате като паста за зъби. Също така можете просто да натриете плодовете по зъбите си. След това е наложително да измиете зъбите си с паста.

3. Активен въглен 

Продуктите от активен въглен набират все по-голяма популярност. Всъщност цената им е прекалено висока. Можете в домашни условия да направите смес от вода и активен въглен, която е наистина много ефективна. Нужни са ви две таблетки активен въглен и малко количество вода. Трябва да се получи хомогенна смес, наподобяваща паста за зъби. Търкайте зъбите с получената смес около 2-3 минути. След това изплакнете старателно.

ЛЕСНА ПАСТА ЗА ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИ!

4. Лимон 

Можете да търкате зъбите с вътрешната част на лимона. Имайте предвид, че той е много киселинен и не е препоръчително да правите това често. Веднъж седмично е напълно достатъчно. Също така можете да направите смес от изцеден лимонов сок и сода бикарбонат. Ако заложите на тази смес, правете процедурата веднъж на две седмици.

5. Сода бикарбонат 

Първият вариант е просто да разтъркате зъбите си със сода, поръсена върху четка за зъби. Ако не ви е приятно, можете да поръсите содата върху паста за зъби. Също така можете да направите смес от сол, сода, олио/зехтин и някакво етерично масло. Търкайте зъбите около 2 минути и повтаряйте процедурата веднъж седмично.

6. Кислородна вода 

Можете да направите смес от кислородна вода, сода бикарбонат и вода. Трябва да се получи хомогенна смес. Четкайте зъбите си с получената смес около 2 минути. Препоръчваме ви да повтаряте процедурата веднъж седмично. Кислородната вода е възможно да предизвика бели петна по венците, но това не бива да ви притеснява. Те ще изчезнат до 1 час.

7. Мед и сол 

Смесете малко мед и сол и търкайте зъбите си с получената хомогенна смес 2 пъти седмично. Препоръчително е да правите това вечер. Тази паста не само ще избели зъбите ви, но и ще ви помогне да се отървете от зъбния камък.

8. Бърз трик за поддържане на бели зъби

Aко искате да поддържате зъбите си бели за по-дълго, има един лесен трик, с който да го направите. Просто си създайте навик да изплаквате устата си с вода всеки път след хранене с по-цветна храна. Така не само ще можете да поддържате зъбите си бели, но и ще запазите здравето им.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама