8 натурални начина да избелите зъбите си


8 натурални начина да избелите зъбите си
Снимка: iStock/Guliver

Всеки човек иска да има красива усмивка. С времето е възможно емайлът да стане по-тънък и прозрачен, а това води до потъмняването му. Зъбите променят цвета си и от някои напитки, например от кафе и тютюн. Ето няколко начина за избелване на зъбите в домашни условия.

1. Сол 

Първо потопете четката си за зъби в обикновена вода, след това в кислородна вода и накрая в готварска сол. Мийте зъбите с получената смес около 1 минутаа. Изплакнете с хладка вода. Така солта ще премахне повърхностните петна от зъбите, които се натрупват вследствие на храна, напитки, цигари.

2. Ягоди

Тези вкусни и ароматни плодове съдържат естествени избелващи агенти. Можете да направите каша от ягоди и да я използвате като паста за зъби. Също така можете просто да натриете плодовете по зъбите си. След това е наложително да измиете зъбите си с паста.

3. Активен въглен 

Продуктите от активен въглен набират все по-голяма популярност. Всъщност цената им е прекалено висока. Можете в домашни условия да направите смес от вода и активен въглен, която е наистина много ефективна. Нужни са ви две таблетки активен въглен и малко количество вода. Трябва да се получи хомогенна смес, наподобяваща паста за зъби. Търкайте зъбите с получената смес около 2-3 минути. След това изплакнете старателно.

ЛЕСНА ПАСТА ЗА ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИ!

4. Лимон 

Можете да търкате зъбите с вътрешната част на лимона. Имайте предвид, че той е много киселинен и не е препоръчително да правите това често. Веднъж седмично е напълно достатъчно. Също така можете да направите смес от изцеден лимонов сок и сода бикарбонат. Ако заложите на тази смес, правете процедурата веднъж на две седмици.

5. Сода бикарбонат 

Първият вариант е просто да разтъркате зъбите си със сода, поръсена върху четка за зъби. Ако не ви е приятно, можете да поръсите содата върху паста за зъби. Също така можете да направите смес от сол, сода, олио/зехтин и някакво етерично масло. Търкайте зъбите около 2 минути и повтаряйте процедурата веднъж седмично.

6. Кислородна вода 

Можете да направите смес от кислородна вода, сода бикарбонат и вода. Трябва да се получи хомогенна смес. Четкайте зъбите си с получената смес около 2 минути. Препоръчваме ви да повтаряте процедурата веднъж седмично. Кислородната вода е възможно да предизвика бели петна по венците, но това не бива да ви притеснява. Те ще изчезнат до 1 час.

7. Мед и сол 

Смесете малко мед и сол и търкайте зъбите си с получената хомогенна смес 2 пъти седмично. Препоръчително е да правите това вечер. Тази паста не само ще избели зъбите ви, но и ще ви помогне да се отървете от зъбния камък.

8. Бърз трик за поддържане на бели зъби

Aко искате да поддържате зъбите си бели за по-дълго, има един лесен трик, с който да го направите. Просто си създайте навик да изплаквате устата си с вода всеки път след хранене с по-цветна храна. Така не само ще можете да поддържате зъбите си бели, но и ще запазите здравето им.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама