9 храни, които трябва редовно да консумирате


9 храни, които трябва редовно да консумирате
Снимка: iStock/Guliver

Има някои храни, които задължително трябва да включите в менюто си, защото са изключително полезни. Ако се стремите да водите здравословен начин на живот, ги консумирайте редовно.

1. Ядки

Особено когато са сурови, те са изключително полезни за сърцето, паметта и имунната система. 50 грама ядки на ден са напълно достатъчни, тъй като са доста калорични и не трябва да прекалявате с тях.

2. Овесени ядки

Снабдяват тялото с енергия. Също така са много подходящи за хора, които искат да намалят теглото си, тъй като се смилат по-бавно от организма и така засищат за по-дълго време.

3. Ябълки

Имат изключително много полезни свойства, от които трябва да се възползвате. Както казват - една ябълка на ден държи доктора далеч. Най-добре не ги белете, защото голяма част от витамините и минералите се съдържат в кората.

4. Кисело мляко

Намалява възпалителните процеси в тялото, засилва имунната система и подобрява храносмилането.

кисело мляко

5. Моркови

Съдържат фибри, витамин А, витамин С и бета каротин. Можете да ги консумирате в салата или под формата на сок.

6. Черен шоколад

Ако се стремите да спазвате диета, но все пак обичате да си похапвате сладко, заложете на черен шоколад. Най-добре е съдържанието на какао да е над 70%.

6. Чесън и лук

Те укрепват имунната система, пазят от вируси и поддържат сърцето здраво. Препоръчително е да ги консумирате всеки ден.

7. Зеленолистни зеленчуци

Изключително полезни са и дават на тялото множество витамини и минерали. Имайте предвид, че колкото по-тъмен е цветът на зеленчука, толкова повече витамини съдържа.

8. Горски плодове

Съдържат изключително много антиоксиданти, които са важни за правилното функциониране на тялото. При горските плодове също важи правилото, че колкото по-тъмен е плодът, толкова повече витамини има в него.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама