9 причини да чувствате постоянна умора


9 причини да чувствате постоянна умора
Снимка: Thinkstock/Guliver

Липсата на сън не е единственото нещо, което отнема от енергията ви. Други малки неща, които правите или не правите, могат да ви изтощят както физически, така и психически, пише сп. Time.

Вижте кои са лошите навици, които могат да ви накарат да чувствате постоянна умора.

Пропускате тренировката, когато сте изморени. Може би си мислите, че така ще си починете, но ефектът всъщност е обратен. Редовните упражнения засилват издържливостта на организма и повишават тонуса.

Не пиете достатъчно вода. Дори най-малката дехидратация – например 2% под нужното ниво, оказва влияние на енергичността ни.

Не приемате достатъчно желязо. Дефицитът на желязо в организма ни кара да се чувстваме отпуснати, разконцентрирани и изнервени. Приемайте повече говеждо, боб, листни зеленчуци, ядки и яйца в комбинация с витамин C, за да преодолеете липсата.

Пропускате закуската. Не случайно е казано, че тя е най-важното ядене през деня. Закуската раздвижва метаболизма ни сутрин и ни дава приток на енергия.

Перфекционисти сте. Усилието да бъдем винаги перфектни ни кара да работим много по-усилено и дълго от необходимото. Понякога си поставяме цели, които са нереалистични и това води до опасна преумора.

Не можете да казвате „не”. Много от нас изпитват нужда да радват другите. Ако обаче изпълнявате всички услуги, които искат от вас, неминуемо ще се изтощите.

Работното ви място е истински хаос. Разхвърляното бюро подсъзнателно намалява способността да се концентрираме и да приемаме и преработваме информация, което от своя страна засилва умората.

Работите на компютър, таблет непосредствено до момента преди да си легнете. Препоръчва се да изключваме всички подобни устройства поне половин час преди да си легнем. Така мозъкът ни се настройва за сън и почивката е по-пълноценна.

През уикендите си лягате късно. Опитвайте се през събота и неделя да наподобите максимално режима си от работните дни – иначе организмът се разстройва, което води и до чувство за умора в понеделник сутрин.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама