Да прочистим черния дроб със зехтин и лимон


Да прочистим черния дроб със зехтин и лимон
Снимка: iStock/Guliver

Черният дроб има важна роля за метаболизма и е основният детоксикатор - почиства организма ни не само от токсините от околната среда, но също така и от метаболитните отпадъци. Затова нашето здраве е свързано с правилното функциониране на този орган.

Сред симптомите на претоварен черен дроб са проблеми в храносмилането, киселини, главоболие, сухота в езика, чувство за тежест, а също така появата на пъпки по лицето.

За да се погрижите за здравето на черния си дроб е хубаво от време на време да си правите прочистване. Един много лесен и природен начин е чрез лимон и зехтин.

Зехтинът има антиоксидантни свойства, намалява холестерола и понижава риска от сърдечно-съдови заболявания.

Черният дроб може да произвежда повече ензими от прясно изцеден лимонов сок, отколкото от други храни. Кората от лимони помага да се намали холестерола в черния дроб. Плодът съдържа и голямо количество витамин C, който е необходим за производството на глутатион - най-мощният клетъчен антиоксидант.

Всеки ден на празен стомах изпивайте 1-2 супени лъжици зехтин със сока от половин лимон.

Правете това в продължение на една седмица поне няколко пъти годишно, най-добре това да се случва при смяната на сезоните или след празници, когато традиционно консумираме повече храна и алкохол.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама