Как да спите по-добре, когато навън е ужасно горещо


Как да спите по-добре, когато навън е ужасно горещо
Снимка: iStock/Guliver

Обичаме лятото заради плажа, морето и дългите дни. Но не го обичаме заради неговата невероятна способност да ни пречи да спим  комфортно, когато навън е много топло. Между изпотени чаршафи и лепкава кожа, спокойното спане може да се окаже много трудно. Затова тези няколко трика ще ви помогнат.

Вземете душ точно преди лягане

Дали има нещо по-хубаво от това да се изкъпете и да се вмъкнете в леглото? Не мислим. Вземането на хладен душ точно преди да заспите понижава телесната ви температура и отблъсква онова лепкаво чувство.

Дръжте пердетата спуснати през деня

Веднага, когато се събудите, трябва да отворите прозорците, за да влезе светлина и да проветрите. Естествената слънчева светлина помага на организма да произвежда витамин D и повишава нивата на серотонин, което може да подобри настроението ви. Но след като сте се приготвили, отново спуснете пердетата. Така ще поддържате температурата ниска и ще направите спането много по-приятно.

Използвайте възглавница, пълна с елда

Спите на една и съща възглавница от години? Време е за обновяване и замяна с такава, пълна с елда, която насърчава по-доброто протичане на въздух и не абсорбира топлината като типичните възглавници. Освен охлаждащите свойства, възглавничките от елда имат свойство, което им позволява да поддържат пространството под шията, да поддържат гръбнака ви прав и да помагат на мускулите на врата и гърба да се отпуснат напълно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама