Остани хидратирана с тези 10 храни


Остани хидратирана с тези 10 храни
Снимка: iStock/Guliver

Когато не приемаме достатъчно течности, тялото ни се дехидратира. Когато това се случи, електролитният баланс се нарушава, което води до някои проблеми – суха коса и кожа, фини линии и бръчки, изтощение и дори депресия и тревожност. Тези симптоми се появяват не само заради недостатъчно количество вода в организма, а и заради неправилно хранене.

Ако мислите, че да пиете по 2-3 литра вода дневно е сложна задача, не се притеснявайте! Има някои храни, които също могат да ви помогнат да запазите тялото си хидратирано.

Краставица

95% от съдържанието на краставицата е вода. Тя е изключително полезна, защото съдържа фибри и витамин С. Спомага за много процеси в тялото. Достатъчно е да ядете по около 1-2 на ден, за да сте сигурни, че тялото ви е хидратирано.

Селъри/Целина

То съдържа толкова много полезни вещества като например желязо, калий, натрий и цинк. Те са много важни за регулацията на течностите в организма.

Банани

Бананите са перфектният плод, който ще ви гарантира, че сте хидратирани през целия ден. Достатъчно е да хапнете само един, за да си набавите нужното количество полезни вещества. Чрез бананите осигурявате и нужното количество калий.

Диня

Тя се състои от 90% вода, както повечето сигурно знаете. Има много важни свойства и прочиства тялото от токсините. Динята е един от начините да се предпазите от дехидратация. Един резен на ден може да ви гарантира, че тялото ви няма да се дехидратира.

Ягоди

Съдържанието на вода в тях е 91%. В тях има витамин С, фолиева киселина, фибри и антиоксиданти и са изключително полезни за хидратацията на нашия организъм.

Грейпфрут

С 90,5% вода в съдържанието си, този плод със сигурност ще хидратира тялото ви и не само това. Грейпфрутът помага за изгарянето на мазнини, понижава холестерола, стабилизира кръвната захар и намалява апетита. Един грейпфрут на ден ще ви гарантира всичко това.

Зелени чушки

Те имат малко по-високо съдържание на вода от червените и жълтите сортове. Съдържат 93,9% вода и антиоксиданти, които ще хидратират тялото ви напълно.

Домати

Много полезен и вкусен плод, който хидратира тялото ви и го зарежда с антиоксиданти.

Патладжан

Той има силен хидратиращ ефект, тъй като има високо съдържание на вода – 90%, както по-горе изброените хранителни продукти. Също така съдържа много полезни съставки, но за да ги запазите, при приготвяне използвайте възможно най-малко количество мазнина.

Ананас

С 87% водно съдържание, този плод също добре хидратира тялото ви. Ананасът също така зарежда с енергия и дава сила, тъй като съдържа и захар.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама