Отслабвайте според годините


Отслабвайте според годините
Снимка: iStock/Guliver

Всяка жена иска да изглежда перфектно, независимо на каква възраст е. А проблемът с килограмите е нещо, през което ще минете поне веднъж в живота си, без значение на каква възраст сте. И докато в интернет можете да откриете куп диети и хранителни режими, то замисляли ли сте се, че те може и да не са съвсем подходящи за вас от гледна точка на годините. През различните периоди от живота си ние трябва периодично да сменяме хранителния режим, за да поддържаме правилното тегло. Ето какво трябва да знаете за отслабването във всяка възраст.

20+

В този период момичетата могат да се хранят с каквото поискат и в повечето случаи нямат проблеми с килограмите, но това не означава че трябва да си позволявате прекалено много. Причината е, че поетите калории се изгарят много бързо, благодарение на бързия метаболизъм на тялото. Опитайте се да намалите тестените изделия и сладкото, защото може да навредят на здравословното ви състояние в бъдеще. Старайте се да не се подавате на изкушенията. През този период отслабването е доста лесно, нужни са около 3 седмици без сладки продукти, за да свалите 4-5 кг.

30+

Препоръчително е да изберете спорт, подходящ за вас, защото метаболизмът ви вече се забавя. Наблегнете на млечни продукти, зеленчуци, плодове, риба и пилешко. Избягвайте мазнините и се опитайте да заместите олиото със зехтин. Старайте се да ходите пеша поне по 2 часа седмично. За отслабване през този период са нужни по-големи усилия и постоянство. Типичен е така нареченият ефект на акордеона – постоянно сваляне и качване на килограми. Бъдете по-внимателни с какво се храните и дали то е полезно за вас и тялото ви.

40+

През този период апетитът ви малко по малко намалява, но пък всяка поета калория се отразява. Намалете тестените храни и сладкото до минимум, заложете на млечни продукти, месо и риба. Продължете да спортувате, така ще заздравите костите си, ще заспивате по-бързо, ще увеличите мускулната си маса и ще се спасите от депресията. Килограмите, които качвате, се трупат най-вече около талията, а ханшът и бедрата се топят. Опитайте се да постигнете баланс и не си позволявайте прекалено много калории, защото няма да ги свалите лесно.

50+

През този период вие сте в менопаузата. Ако можете продължете да спортувате, а ако вече ви е трудно да го правите толкова често, просто се опитайте да се движите повече. Хранете се с млечни продукти, плодове, зеленчуци, риба, пълнозърнести храни и омега 3 мастни киселини и антиоксиданти.

60+

Трябва да продължавате да се борите с наднорменото тегло, защото то може да ви донесе доста здравословни проблеми. Намалете млечните храни, но не напълно. Риба и месо яжте само ако са нетлъсти. Най-много наблягайте на плодове и зеленчуци. През този период внимавайте не само с калориите, но и с холестерола. Движете се пеша колкото се може повече.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама