Пробвайте това природно средство при зъбобол


Пробвайте това природно средство при зъбобол
Снимка: Thinkstock/Guliver

Нашите зъби са малки в сравнение с останалото от тялото ни, но зъбоболът може да ни накара да крещим в отчаян опит да намерим спасение.

Освен кариесите има множество други причини, заради които може да изпитваме дискомфорт в тази зона, сред които заседнала храна, заболяване на венците, счупени пломби и др.

Ако болката продължи повече от 1 ден, е най-добре да потърсите помощта на специалист, за да не стане проблемът по-сериозен.

Докато чакате часа си при зъболекаря, избягвайте горещи и студени напитки и храни, а също така да дъвчете върху засегнатото място. Освен това има едно много ефикасно природно средство, с което може да облекчите болката. 

Става въпрос за етерично масло от карамфил, което има много силни антиоксидантни свойства, а също така противогъбични, противомикробни, антисептични и противовирусни. Смята се за най-доброто домашно средство при болка в устата. Само една капка върху мястото ще ви успокои. Но тъй като повечето от нас го нямат в домашната си аптечка, може спокойно да го заместите със смлян карамфил. Най-добре да го комбинирате с кокосово масло, което също има много здравословни ползи. Така ще се получи паста, с която лесно ще може да намажете болезненото място.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама