Всичко, което трябва да знаете за меда от манука

  • Всичко, което трябва да знаете за меда от манука
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 21.06.2018 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Този мед идва от пчелите, които опрашват растението манука, което расте предимно в Нова Зеландия и в Австралия. Той има земен аромат и по-плътна текстура от обикновения мед, но може да се използва почти по същия начин.

Въпреки че всички видове мед имат някои антибактериални и противовъзпалителни свойства (благодарение на наличието на водороден прекис), медът от манука също съдържа висока концентрация на метилглиоксал, което повишава антибиотичните му свойства. Проучванията показват, че медът от манука може да третира дребни рани и изгаряния, както и да се бори с инфекциите и да подпомага оздравяването. Привържениците му също твърдят, че намалява холестерола и помага при лечението на диабет.

Можете да намерите качествен мед от манука онлайн и в магазините за здравословни храни. Обърнете внимание и на рейтинга Unique Manuka Factor (UMF), който производителите на мед са разработили, за да оценят качествата на меда. За най-добри резултати, експертите препоръчват да търсите оценка на UMF от 10 и нагоре.

Медът от манука може да има някои невероятни ползи за тялото, но не забравяйте, че ако сте алергични към мед, трябва да го избягвате.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.