Бабини рецепти с лук и мед спират кашлицата веднага


Бабини рецепти с лук и мед спират кашлицата веднага
Снимка: iStock/Guliver

За лечение на кашлица няма по-добро и мощно средство от двете рецепти, завещани от нашите баби. Изпитани са отдавна и ефектът от тях е гарантиран.

Първата рецепта против кашлица е с настърган стар лук и мед. Смесват се двете съставки в съотношение 1 към 2. Взима се до десет пъти дневно от сместа, по една чаена лъжичка. Тази рецепта, както и втората, спомага за втечняването и отделянето на секретите в белите дробове.

ИЗПИТАНА РЕЦЕПТА ПРИ ПРОСТУДА

Втората рецепта е също така простичка, но ефективна. Смесете 200 гр настърган лук със 750 гр бяло вино и 100 гр мед. Оставете да кисне 4-5 дни и прецедете сместа през обикновен тензух. Добре е да си приготвите бутилките по-рано, за да ги имате на разположение веднага при нужда. От лечебната течност се пият по 50 гр три пъти дневно за денонощие.

Ако нямате уред за инхалации, може да ползвате обикновен чайник. Сложете фуния на чучура на чайника и го насочете директно към устата си. В чайника преди това сте сложили 200 гр вода, половин лъжица сода бикарбонат и две щипки сол. Загрявате ги, а след това дишате с пълна сила около 15 минути. Два часа после не излизате на студа.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама