Бондинг или фасети - кое да изберем и къде да го направим?


Бондинг или фасети - кое да изберем и къде да го направим?
Снимка: Impression Dent

Както Ви разказахме в предишен материал, естетичната стоматология (още известна като естетическа стоматология) е дял от денталната медицина, развиващ се с много бързи темпове и предлагащ множество алтернативи. Именно поради тази причина, ако полагате редовни грижи за здравината на зъбите си, цвета им и правилната им подредба, то най-вероятно често посещавате стоматолога си и сте добре запознати с възможностите за изграждане и поддръжка на красива усмивка.

За тези от вас, които се питат какво представлява бондингът и замества ли той фасетите, ще отговорим в следващите редове:

Когато става дума за козметична корекция на зъби, специалистите предлагат на пациентите си различни начини, чрез които могат да постигнат най-добрия ефект. Най-често бондингът се използва именно при естетична намеса за промяна на формата, дължината на зъбите или техния цвят. Има и пациенти, при които с техниката се коригират счупвания на зъби или се лекуват кариеси и неправилно поставени пломби. Изключително активно се използва и за покриване на открити корени, поради заболяване на венците.

Бондинг от дентални клиники ImpressionDent и д-р Бялев

Бондингът или в буквален превод „залепването“ е сравнително нова стоматологична процедура, при която върху зъба се поставя фотополимерен материал, а методът се смята за минимално инвазивен и безболезнен.

Бондингът може още да се нарече своеобразна алтернатива на фасетите, но както във всяко нещо, така и тук, прилики и разлики между двете има и в тази статия ще им обърнем необходимото внимание.

Разберете повече за денталната процедура бондинг тук!

Какво представляват фасетите?

Зъбните фасети са добре познати в козметичната стоматология. Тънкото покритие, обикновено порцеланово, покриващо предната част на зъбите, се използва при натрошени, обезцветени, повредени или неправилно подравнени зъби. Много пациенти избират именно фасетите, за да си осигурят красива усмивка за дълго време.

Функциите на тези техники се припокриват, но можем смело да посочим предимствата и недостатъците им.

Фасетите са по-здрави и обикновено при добра грижа могат да издържат до 10-15 години, дори и повече. Бондингът се счита за временно решение, тъй като материалът, който се използва, се повлиява от външните фактори, които не могат да бъдат отстранени винаги.

За разлика от поставянето на фасети, бондингът отнема много по-малко време. Той може да бъде направен само с едно посещение при стоматолог.

Бондингът е с по-достъпна цена в сравнение с поставянето на фасети.

Веднъж поставени, фасетите не могат да се премахнат, но при бондинга е точно обратното.

Разберете повече за денталната продецура фасети тук!

Това дали да изберете фасети или бондинг зависи от състоянието на зъбите на пациента към момента, желания ефект и личните му убеждения. Най-добрият съвет обаче можете да получите от стоматолог, който с помощта на опита си, ще успее да ви разясни какво можете да очаквате при всяка една от двете техники. Така много бързо и лесно ще успеете да изберете подходящата за вас процедура и ще получите мечтаната холивудска усмивка.

Д-р Бялев е един от най-добрите специалисти в естетичната стоматология у нас с над 8 години опит в областта и е на ваше разположение. Повече за него и клиниката може да разберете от този материал.

Заповядайте в дентална клиника Impression Dent, защото там знаят, че всяка красива усмивка има своята история. А за тях е удоволствие да я напишат заедно с вас.

Запазете своя час на https://impressiondent.com/ или на телефон 088 611 7887!

Какво чакаш? После ще ни благодариш!

 

За читателите на iWoman.bg сме договорили специални условия:

• Безплатен детайлен преглед.

• Подарък почистване на зъбен камък към всяко избелване.

• Пакети за пълна промяна на усмивката с фасети и циркониеви коронки.

• 10% отстъпка на всички услуги в клиника IMPRESSION DENT.

За ползване на тези преференции е необходимо да представите код WEB-4!

 

 

РАБОТНО ВРЕМЕ

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички